avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Invitatie din partea IGI privind furnizarea de date ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Invitatie din partea IGI privind furnizarea de date personale

Sotul meu, cetatean strain, a primit o invitatie din partea IGI, la care tb sa ne prezentam amandoi, pentru furnizarea de date cu caracter personal , e-mailu-uri , poze, documente din care sa rezulte ca relatia nu este una de convenienta, probabil.
Odata ce mi-am asumat ,la depunerea actelor in vederea obtinerii permisului de rezidenta , orice abatere a sotului meu de la litera legii , aceasta procedura consider ca nu este altceva decat un abuz.
Intrebarea mea este : "Cum se poate ataca in instanta aceasta procedura umilitoare, si jignitoare , prin care sunt constransa sa-mi expun viata privata?"
Ultima modificare: Duminică, 29 Septembrie 2013
Miki.P, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 10:03, 30 Septembrie 2013
Actiunea in instanta nu va ajuta la nimic, ofiterii Oficiului Roman de Imigrari au dreptul sa va ceara orice dovezi considera de cuviinta ca sa elimine suspiciunea unei casatorii de convenienta.

Cititi art. 63 din OUG 194/2002*, o sa vedeti la pct. (3) b) inscrisuri. Refuzul de a le prezenta poate duce la respingerea cererii pentru permis de sedere (daca sunteti in acea etapa):
[ link extern ]
Va multumesc pentru raspunsul prompt!
Despre asta este vorba, ca nu prea mi se pare foarte in regula sa prezint "orice" informatii imi sugereaza ei. Este vorba despre viata mea privata si nu mi se pare deloc in regula sa o prezint in fata institutiilor lu' peste!
Atunci cand am fost in tara si sotul meu a trebuit sa-si obtina viza prin intermediul ambasadei romane , a trebuit sa le confirm telefonic faptul ca sunt de acord ca sotul meu sa intre pe teritoriul tarii, tocmai pt ca au avut reclamatii din partea altor sotii!!!!:O Pe langa faptul ca nu mi s-a cerut nici un fel de date de identificare, orice ar fi putut face o astefel de confirmare in locul meu, oare in privinta acestor "doamne" s-au facut niste cercetari?!
Sunt facute de prisosinta, toate aceste proceduri , sunt abuzuri!
Odata ce mi-am asumat raspunderea , este problema mea, nu mai este a lor! Mi se pare ca ar fi logic si normal sa mi se aduca niste argumentatii cu respect la aceasta invitatie!
Plus ca imigrantii ilegal nu intra pe usa din fata!
Chiar vreau sa stiu cum pot ataca aceasta invitatie in instanta! Dovezile de care ei au nevoie sunt acte, si atat, nu lucruri care tin de viata mea privata si pt care exista o "procedura" prin care sunt silita sa le fac publice!
Institutia nu este ''a lu' peste'', este a statului iar informatiile solicitate nu sunt facute publice. Chiar nu va inteleg abordarea.
Nu stiu daca ati citit ce scrie in link-ul pe care vi l-am pus, probabil ca nu sau nu realizati ca unde-i lege nu-i tocmeala :)
Daca dumneavostra considerati ca vi se incalca niste drepturi cautati-va un avocat care sa vi le sustina in instanta.

In opinia mea nu aveti nicio sansa de castig pentru ca nu aveti pe ce sa va intemeiati actiunea. Pana una-alta dati-le ceea ce va cer - daca aveti - pentru ca daca ofiterii ORI resping invitatia/viza/permisul (nu stiu in ce faza sunteti) va fi greu mai tarziu sa reparati ce ati stricat din cauza unei ambitii care in cazul acesta nu va este de folos.
Va multumesc pentru raspuns , insa nu reusiti sa imi intelegeti punctul de vedere!
Informatiile pe care sunt nevoita sa le prezint odata ce depasesc pragul casei mele , catre o institutie sau oriunde altundeva, deja nu mai sunt private!
Din punctul meu de vedere, tocmai pentru ca sunt oameni care considera ca tb sa moara cu legea in brate, sunt permise la nesfarsit aceste abuzuri!
Eu una decat sa permit asa ceva , o solicitare care nu are nici un temei, prefer sa renunt cererea pe care le-am adresat-o!
Informatiile care imi sunt solicitate nu fac o mai mare dovada a existentei unei casnicii mai mult decat o fac documentele deja depuse! Ca este sau nu o casatorie de convenienta (care este mai frecventa in randul conationalilor nostri) nu se poate dovedi prin informatiile suplimentare solicitate!
Daca nu sunt de acord cu dvs. nu inseamna ca nu inteleg ce va revolta.
Cititi aici o speta asemanatoare cu a dumneavoastra - decizie data de Curtea Constitutionala.

Dispoziţia legală criticată nu afectează în niciun fel dreptul la respectarea vieţii private şi de familie, prevăzut la art. 26 din Constituţie, ci are menirea de a sancţiona acele cazuri în care, prin încheierea căsătoriei, s-au urmărit alte scopuri decât cele fireşti şi legale, nefiind întemeiată nici critica prin raportare la prevederile constituţionale ale art. 48 alin. (1) referitor la principiul întemeierii familiei pe căsătoria liber consimţită între soţi.

[ link extern ]

Pana nu se schimba legea nu aveti ce face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viză cetățean sirian Cesima12 Cesima12 Sunt casatorota cu un cetatean tunisian cum pot obtine viza lui pt România pentru ca la ambasada a fost refuzat de 2 ori (vezi toată discuția)
Reintregirea familiei - obtinere viza MirelaAB MirelaAB Buna ziua am o intrebare.Sunt casatorita cu un cetatean nigerian de 2 ani,casatoria a fost incheiata in Nigeria,transcrisa in Romania.Sotul meu a aplicat ... (vezi toată discuția)
Viza pentru reintregirea familiei imojangam imojangam Asi vrea cateva informatii despre Viza pentru reîntregirea familiei. Eu am dubla cetatenie, romana si maghiara, nascuta in Reghin, jud Mures si domiciliat in ... (vezi toată discuția)