Buna seara,povestea mea este destul de simpla...am o casa pe numele meu si am facut o procura unui membru al familiei prin care ii dadeam dreptul sa faca ceea ce dorea cu casa.Dupa aceea m-am razgandit si am anulat aceea procura care a ajuns un exemplar la mine,unul la persoana respectiva si unul a ramas la notariat.La aproape 2 luni de cand s-a facut aceasta revocare, persoana respectiva a reusit printr-un notar sa faca un act de vanzare cumparare referitor la imobilul precizat folosindu-se de procura care fusese anulata.As vrea sa stiu cum a fost posibil acest lucru din moment ce revocarea de procura a fost facuta inaintea actului de vanzare cumparare si ce posibilitati as avea intr-o sala de judecata de castig? Presupun ca in mare parte este vina notarului care nu a verificat situatia casei inainte de a face un asemenea act...(revocarea de procura apare la RNNEPR cu nr de inregistrare,data si ora)
Va puteti indrepta impotriva notarului cu actiune in instanta si, de aesemenea, sunteti indreptatit sa solicitati anularea contractului de vanzare-cumprare. Cel mai indicat este sa contactati un avocat sau un mediator, pt.inceput. Succes!
Notarul public care a autentificat actul de instrainare trebuia sa verifice procura care a stat la baza actului daca a fost sau hnu revocata. daca dvs ati revocat o in forma autentica la notar, prin declaratie, aceasta declaratie de revocare se inregistreaza ca si o procura intr un registrul tinut la nivel national. Notarul instrumentator are obligatia de a verifica acest registru in vederea autentificarii altor acte care au la baza o asemenea procura.