avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzarea unei proprietati dupa retractare de procura
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzarea unei proprietati dupa retractare de procura

Buna seara,povestea mea este destul de simpla...am o casa pe numele meu si am facut o procura unui membru al familiei prin care ii dadeam dreptul sa faca ceea ce dorea cu casa.Dupa aceea m-am razgandit si am anulat aceea procura care a ajuns un exemplar la mine,unul la persoana respectiva si unul a ramas la notariat.La aproape 2 luni de cand s-a facut aceasta revocare, persoana respectiva a reusit printr-un notar sa faca un act de vanzare cumparare referitor la imobilul precizat folosindu-se de procura care fusese anulata.As vrea sa stiu cum a fost posibil acest lucru din moment ce revocarea de procura a fost facuta inaintea actului de vanzare cumparare si ce posibilitati as avea intr-o sala de judecata de castig? Presupun ca in mare parte este vina notarului care nu a verificat situatia casei inainte de a face un asemenea act...(revocarea de procura apare la RNNEPR cu nr de inregistrare,data si ora)
Cel mai recent răspuns: toraqa , utilizator 08:39, 3 Octombrie 2013
Va puteti indrepta impotriva notarului cu actiune in instanta si, de aesemenea, sunteti indreptatit sa solicitati anularea contractului de vanzare-cumprare. Cel mai indicat este sa contactati un avocat sau un mediator, pt.inceput. Succes!
Ultima modificare: Luni, 30 Septembrie 2013
alla1975, utilizator
Asa o sa fac.Multumesc pentru sfatul dumneavoastra
Ultima modificare: Miercuri, 2 Octombrie 2013
toraqa, utilizator
Trebuia sa comunicati revocarea procurii mandatarului.
Daca ati comunicat revocarea este vinovat mandatarul.
Cu banii ce s-a intamplat?
Notarul public care a autentificat actul de instrainare trebuia sa verifice procura care a stat la baza actului daca a fost sau hnu revocata. daca dvs ati revocat o in forma autentica la notar, prin declaratie, aceasta declaratie de revocare se inregistreaza ca si o procura intr un registrul tinut la nivel national. Notarul instrumentator are obligatia de a verifica acest registru in vederea autentificarii altor acte care au la baza o asemenea procura.
Orice vina ar avea notarul onteaza in primul rand ce s-a intamplat cu banii...

Alte discuții în legătură

N-am gasit notar care sa accepte revocarea unei procuri fara nr .autentificare mariapopescu mariapopescu Niciun notar n-a acceptat ca tatal meu sa dea declaratie de revocare a procurii data nepoatei lui pentru terenul in indiviziune ,deoarece nu are nr de ... (vezi toată discuția)
Valabilitate procura pentru vanzare? alexberi alexberi Pentru o Procura de Vanzare, exista o limitare a dreptului de valabilitate? Procura este inregistrata la notar si prin ea Vanzatorul mandateaza o persoana ... (vezi toată discuția)
Imputernicire barothistefan barothistefan Buna seara. Am un copil din casnicia anterioara. Am facut sotiei procura la notar pentru scoaterea copilului din tara. Pot sa o anulez? (vezi toată discuția)