Ce se poate intampla daca plec de la locul de munca din alta tara, ma intorc in Romania si le trimit un e-mail plus demisia mea prin posta? Mentionez ca am contract de munca cu perioada de proba de 6 luni. Daca plec in aceste conditii mai pot beneficia de 50% din salariu pe baza unei clause de neconcurenta stipulate in contract in caz de demisiei?
Tara este Germania. Contractul este semnat direct cu angajatorul German. Si cum nu stiu germana acesta este scris in limba engleza dar nu acest aspect este important. Ideea e ca in decembrie luam vacanta de sarbatori si vreau sa stiu daca trebuie sa ma intorc. Nu stiu ce sanctiuni pot primi dpdv juridic daca le trimit demisia prin posta. In contract scrie pt 6 luni - 14 zile lucratoare, dupa 6 luni - 1 luna. Demisia sa fie cu inceputul lunii. pentru ca la sfarsit de luna sa poata face lichidarea (cred). In contract scrie ca dupa ce angajatul paraseste firma este obligat prin contract sa respecte niste clauze de nonconcurenta adik sa pastreze secrete ce tin de firma. Sunt enumerate ce am voie si ce nu am voie. In schimb firma isi ia angajamentul ca pe durata de 1 an sa imi dea 50 % din cel mai recent salariu. Nu scrie cat trebuie sa stau in firma ca acest lucru sa intre in viguare. Deci este valabila demisia trimisa prin posta cu primele zile ale lunii Ianuarie? In aceste conditii angajatorul mai este obligat sa plateasca si sa respecte clauzele din contract. In ideea ca in caz de demisie aceste persoane sunt foarte ranchinuase si le place sa faca rau aka pun bete in roate cauta motive ordine peste ordine ca sa intr-un final sa gresesti undeva sa te poata trage la raspundere etc etc etc.....