avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul pentru cresterea copilului

m am intors la servici in date de 26.09.2013, dupa cei doi ani de cic dar surpriza domnul director m a anuntat verbal ca fabrica intra in reorganizare si voi fi trimisa in somaj .... ce inseamna reorganizare ? ( eu am fost singura pe postul de gestionar depozit ) pot sa mai revin la locul meu de munca ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:45, 3 Octombrie 2013
alla1975 a scris:

... Timp de 6 luni de la reintoarcerea din CIC angajatorul nu va poate disponibiliza.

Nu exista niciun text de lege care sa prevada asa ceva.

Potrivit art. 25 alin. 3 din OUG 111/2010, angajatorul are interdictia de a nu va concedia pe o durata cu pana la 6 luni de la data revenirii din CCC.
interpretarea este in sensul ca de la data revenirii din CCC persoana respectiva nu poate fi concediata pe o durata cu pana la 6 luni de zile calculata de la data revenirii din CCC.

Dupa aceasta perioada, angajatorul poate decide concediere persoanei respective.

Sintagma " cu pana la 6 luni" semnifica faptul ca aceasta perioada este perioada maxima , angajatorul avand posibilitatea ca prin Reg.Intern sau ccm sa stabileasca o perioada mai mica.

@ frz
Daca societatea intra in reorganizare judiciara, atunci se poate decide concedierea dvs la revenirea din CCC.
am facut o sezizare la itm in 26 septembrie , astept raspuns ...
Ultima modificare: Joi, 3 Octombrie 2013
frz, utilizator
Ce ati sesizat ITM-ului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizarie somaj Aurora79 Aurora79 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine. Eu sunt in concediul de crestere al copilului cu handicap pana la varsta de 3 ani si din pacate, la firma la care ... (vezi toată discuția)
Concediere dupa intoarcere din cic TAXFIN ACCOUNTING SRL TAXFIN ACCOUNTING SRL Suntem o societate in reorganizare. Administratorul judiciar ne-a instiintat ca trebuie sa reducem din angajati. Avem o colega care se afla in CIC pana la data ... (vezi toată discuția)
Cic NKL2111 NKL2111 Buna ziua, Eu sunt in cic pana in noiembrie, mi am ales varianta cu 1 an si zilele acestea m au sunat de la serviciu sa mi spuna ca punctul de lucru unde imi ... (vezi toată discuția)