avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare CIM perioada determinata in nedeterminata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare CIM perioada determinata in nedeterminata

Buna ziua,

In urma deciziei de modificare a duratei contractului individual de munca din perioada determinata, de 1 an, la perioada nedeterminata, am primit spre semnare astazi un act aditional nr. 01/din 01.10.2013 la CIM incheiat si inregistrat sub nr. .../din 23.05.2013, incheiat astazi 01.10.2013.

In actul aditional se mentioneaza urmatoarele:
"In temeiul art. 17(5) coroborat cu art. 41(1) din legea nr. 53/2003 partile HOTARASC:
1. Se modifica articolul "C lit. a)"-Durata contractului al contractului individual de munca si va avea urmatoarele prevederi: definitivat contract de munca incepand cu data de 01.10.2013."

As vrea sa va rog sa imi spuneti daca aceasta formulare este legala si daca va avea ca efect schimbarea duratei contractului meu de munca din perioada determinata de 1 an in perioada nedeterminata.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 13:21, 30 Septembrie 2013
MadalinaPopescu a scris:

1. Se modifica articolul "C lit. a)"-Durata contractului al contractului individual de munca si va avea urmatoarele prevederi: definitivat contract de munca incepand cu data de 01.10.2013."

Este o exprimare mai neconventionala, dar eu o consider a fi legala si in regula.
Multumesc mult. Mentionez ca in CIM, la art. C, lit. a, se specifica doar perioada determinata (litera b lipseste):
"C. Durata contractului:
a) determinata de 1 an, salariat... urmând sa înceapa activitatea la data de 27/05/2013."

Ar trebui sa solicit schimbarea actului aditional, in care sa se specifice clar schimbarea duratei CIM?
Intradevar exista o forma standard reglementata de lege cu privire la contractul de munca si la C. Durata contractului, exista lit.a) si b), insa nu consider ca este motiv de nevaliditate daca s-a trecut doar lit a si nu si b. Important este continutul.

MadalinaPopescu a scris:
Ar trebui sa solicit schimbarea actului aditional, in care sa se specifice clar schimbarea duratei CIM?

Doar daca vreti sa stati dvoastra foarte linistita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim pe perioada determinaa Angela Stancioi Angela Stancioi Buna ziua, Un CIM pe perioada determinata poate fi modificat in CIM pe perioada nedeterminata prin act aditional de la data expirarii respectivului CIM sau ... (vezi toată discuția)
Va rog un sfat despre contractul de munca pe perioda determinata!!! teodora27 teodora27 Buna ziua, Lucrez in resurse umane si am citi zilele acetea un articol in care se spunea ca daca un salariat are incheiat un contract pe durata determinata ... (vezi toată discuția)
Contract pe eprioada determinata suciugeorgeta suciugeorgeta Am un salariat cu contract pe perioada determinata si as vrea sa-i fac prelungire prin act aditional ...dar sa-i fac pe perioada nedeterminata....cu ce articol ... (vezi toată discuția)