avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nelãmurire - reparatia acoperisului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nelãmurire - reparatia acoperisului

Bună Ziua, am o mătușă care stă la etajul 9 dintr-un bloc cu 10 etaje, când plouă i se înfiltrează apa și la ea și deja are tavanul distrus, la ultimul etaj nu stă nimeni deoarece proprietarii au pierdut apartamentul la o bancă, iar pe cei de la bancă nu-i interesează această situație, asociația de proprietari nu vrea să se implice,iar urmează perioada cu ploi și zăpadă. Ce ar trebui să facă?. Să-și izoleze singură acoperișul blocului, sau unde să apeleze ca să i se rezolve problema. Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:23, 30 Septembrie 2013
Buna ziua,
Va trebui sa formuleze o notificare scrisa asociatiei de proprietari prin care sa solicite urgenta reparare a acoperisului fiind proprietate comuna fortata.
Daca nu se da curs acestei notificari in termenul dat de matusa dumneavoastra va trebui sa actioneze asociatia in instanta.
De preferat ar fi sa discute cu presedintele si cu administratorul ei fiind factori de decizie.
Notificarea sa o trimita recomandata cu confirmare de primire.
Gabriel Klein Kiritescu
Asosiatia de proprietari este obligata sa se implice in remedierea acoperisului ,din fondul de reparatii.Adresati-va in scris Presedintelui Asociatiei si si cereti-i sa respecte legea.
Terasa/acoperisul imobilului de locuit in comun reprezinta parte comuna,a carei intretinere si reparatie implica responsabilitatea asociatiei de proprietari
In cazul mentionat de dvs ,avand in vedere ca proprietarul locuieste la penultimul etaj,
responsabil pentru favorizarea prejudiciilor este proprietarul de la ultimul nivel
Pentru solutionare initial trebuie notificat proprietarul de la ultimul nivel
administratorul ei fiind factori de decizie

Administratorul de imobil ,este angajat al asociatiei de proprietari,cu limita de competenta de executie hotarari dispuse de adunarea generala,presedinte si comitet executiv

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatii (inlocuire) acoperis bloc gina_v gina_v Buna ziua, Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc si, de aproximativ cinci ani, am probleme cu acoperisul, in sensul ca la fiecare ploaie dar si primavara, ... (vezi toată discuția)
Acoperis stricat, proprietar necooperant mirela_bum mirela_bum buna ziua, locuiesc la etajul 1, intr-un bloc de 4 etaje. Locatarul de la etajul 4 a construit singur podul(inainte sa ma mut eu). Acum, eternita de pe bloc ... (vezi toată discuția)
Lucrari reparatii acoperis bloc buluss buluss Buna ziua In luna mai 2016 am achizitionat un apartament situat la ultimul etaj(4) al unui bloc de locuinte.Desi am intrebat fostul proprietar,la momentul ... (vezi toată discuția)