avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de comodat PFA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de comodat PFA

Buna ziua,

Doresc sa imi infiintez un PFA si prima etapa a fost sa obtin contractul de comodat pentru sediul PFA. Mama a fost de acord sa imi semneze un contract de comodat pentru apartamentul ei si al tatalui meu, fara autentificare la notar. Mama este unicul proprietar in viata, tatal fiind decedat. Succesiunea apartamentului nu a fost facuta.
As dori sa stiu daca acest contract de comodat semnat de mama este suficient pentru a il folosi la infiintarea PFA-ului sau nu este considerat valabil tinand cont ca succesiunea nu a fost dezbatuta ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 13:13, 30 Septembrie 2013
In spatele contractului de comodat trebuie sa prezentati in copie actul de proprietate al comodantului, unde se va vedea ca imobilul este in coproprietate iar in lipsa dezbaterii succesiunii, mama dvs. nu va poate comodatat intreg imobilul pentru ca nu detine titlu de proprietate asupra intregului.
Nu este valabil. trebuie dezbatuta succesiunea. Si dvs sunteti mostenitor. Contractul de comodat este un act cu titlu gratuit si este nevoie de semnatura si acordul tuturor proprietarilor. El poate fi facut si sub semnatura privata dar cu dezbaterea succesiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infintare srl-sediu social lida_ro lida_ro Buna seara. M-ar interesa la infintarea unui SRL, cum e mai bine sa procedez pentru sediul social,trebuie facut act de comodat?sau de inchiriere a unei camere ... (vezi toată discuția)
Vanzarea imobilului fara acordul meu sobeccorina sobeccorina buna ziua.as dori sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarele probleme.sunt singur la parinti.am 39 de ani,tatal meu a decedat de 4 ani.nu s-a facut dezbaterea de ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat pentru sediu social ASKIM3GET ASKIM3GET Buna ziua As avea si eu o intrebare Vreau sa infiintez un SRL care isi va desfasura activitatea la sediul social (respectiv locuinta in care stau). ... (vezi toată discuția)