Doresc sa imi infiintez un PFA si prima etapa a fost sa obtin contractul de comodat pentru sediul PFA. Mama a fost de acord sa imi semneze un contract de comodat pentru apartamentul ei si al tatalui meu, fara autentificare la notar. Mama este unicul proprietar in viata, tatal fiind decedat. Succesiunea apartamentului nu a fost facuta.
As dori sa stiu daca acest contract de comodat semnat de mama este suficient pentru a il folosi la infiintarea PFA-ului sau nu este considerat valabil tinand cont ca succesiunea nu a fost dezbatuta ?
Va multumesc !
In spatele contractului de comodat trebuie sa prezentati in copie actul de proprietate al comodantului, unde se va vedea ca imobilul este in coproprietate iar in lipsa dezbaterii succesiunii, mama dvs. nu va poate comodatat intreg imobilul pentru ca nu detine titlu de proprietate asupra intregului.
Nu este valabil. trebuie dezbatuta succesiunea. Si dvs sunteti mostenitor. Contractul de comodat este un act cu titlu gratuit si este nevoie de semnatura si acordul tuturor proprietarilor. El poate fi facut si sub semnatura privata dar cu dezbaterea succesiunii.