avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzarea imobilului fara acordul meu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzarea imobilului fara acordul meu

buna ziua.as dori sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarele probleme.sunt singur la parinti.am 39 de ani,tatal meu a decedat de 4 ani.nu s-a facut dezbaterea de mostenire...am ramas numai cu mama.mam casatorit si in urma casatoriei a rezultat 2 copii.baiat si fata.din mai multe motive nu ne mai intelegem cu mama...in ce sens,eu cu nevasta platim toate facturile,nevasta se ocupa de tot ce tine de curatenie,casa neavand ce sa ii mai reproseze nevestei mele acum mama vrea sa vanda apartamentul sau ma ameninta ca il vinde fara acordul meu ca umbla cu smecherii si ii doneaza fratelui ei ....care cred ca el o influienteaza ca ea e mult prea inculta si nu se pricepe nici sa scrie...mosu meu- fratele ei a mai avut grija de un mosneag la tara si ia ramas casa si terenul...deci il cred in stare...dar nedumerirea meu este poate sa doneze sau sa ii dea fara acordul meu??? eu nu vreau sa vand apartamentul si nici nu o sa ii dau semnatura ca acolo mi s-a dus tineretea mea...am mobilat-o,renovat-o ea nu a stiut de nimic...facturi,mancare,nimic...si de asta nu sunt deacord...si nu mi se pare normal ca in munca tatalui meu sa intre cineva care nu are drept.mentionez ca tata nu a lasat nici un testament....si in cel mai rau caz daca ar vinde apartamentul cu 40.000,mie cat mi-ar reveni? multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:23, 15 Mai 2014
intrucat nu s-a dezbatut succesiunea dupa tatal dvs., mama dvs nu poate instraina imobilul fara acceptul dvs.
oricum, trebuie dezbatuta succesiunea si stabilite cotele parti. situatia este diferita d
in functie de situatia imobilului, respectiv daca acesta a fost bun propriu al tatalui dvs , sau reprezinta un bun comun detinut in coproprietate de tatal si mama dvs.
Mama dvs. poate sa instraineze in mod legal apartamentul de care faceti vorbire, singura dvs. posibilitate de a evita acest lucru este solicitati cat mai curand dezbaterea succesiunii dupa tatal dvs.
si daca contractul casei se pierde?nu am de unde acum sa dau 25 milioane pt dezbatere
birouavocat a scris:

Mama dvs. poate sa instraineze in mod legal apartamentul de care faceti vorbire, singura dvs. posibilitate de a evita acest lucru este solicitati cat mai curand dezbaterea succesiunii dupa tatal dvs.

Cam cum ar putea ea sa vanda, exact, in lipsa dezbaterii? Daca exista un titlu, el e pe decedat sau pe decedat si mama. Cum vinde mama in conditiile astea? Ca asa, poate il vand si eu...

Nu conteaza ca se pierde actul, se face altul, se gaseste el. Mama poate instraina cota ei, atat. Dupa dezbaterea succesiunii. Sau niste drepturi succesorale, caz in care va judecati sau va impartiti amiabil cu unchiul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama poate instraina partea ei daca sint unica fiica si tatal este decedat ... Esther Esther Esther Esther Buna ziua . Tatal meu a decedat . Am facut taxa succesoriala impreuna cu mama . Sint unica fiica . Intrebarea mea este mama mea poate instraina partea ei ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare marinica71 marinica71 tatal meu are un apartament achizitionat din prima casatorie .la acest apartament mostenitori suntem eu fratele meu si tatal meu.tatal meu imi poate vinde ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii marinica71 marinica71 daca la dezbaterea unei mosteniri vin eu ,fretele meu si tatal meu(mama fiind decedata)pot cumpara partea tatalui meu? sau e deajuns ca sa renunte la ... (vezi toată discuția)