avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Control la Asociatia de Propietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Control la Asociatia de Propietari

Salutare.
As dorii sa stiu carei autoritati trebuie sa m-a adresez pentru a face o reclamatie(sesizare) cu privire la nereguli in cadrul Asociatiei de Propietari.Adica,mod de calcul,felul in care sunt afisate listele de intretinere,etc..
Multumesc
Cel mai recent răspuns: eugarizn , utilizator 17:45, 20 Februarie 2014
Prima data ar trebui sa va adresati in scris, com executiv al asociatiei. Daca raspunsul (scris) nu clarifica problemele semnalate, mergeti la primaria localitatii, acolo fiinteaza un birou specializat cu indrumarea si controlul as. proprietari. Este biene sa anexati, atat cererea adresata com. ex, cat si raspunsul acestora. La noi, la Iasi, chiar functioneaza acest birou.
Succes!
Dar daca respectivul care cere la asoc sa i se elibereze copii xerox dupa actele asoc (perioada 01.01.2011-pana in prezent)...echivalentul la 2tocuri de hartie? Cu toate ca ce se "reclama" a fost prezentat in sedintele AG de fiecare data,li sa dat dreptul sa se uite pe fiecare hartie in parte dar nu sa dorit, reclamatii si apoi controale la Primarie, Politie Economic, Protectia Consumatorului, Garda Financiara, etc ...de mai multe ori si nu sa gasit nimic (deci intrun cuvant se stie destul de bine de locatari de situatii banilor cheltuiti pentru reparatii comune cu acordul lor si toate actele in regula iar in urma controalelor nu sa gasit nimic in neregula).
TREBUIE SA SE ELIBEREZE ACESTE ACTE IN COPIE catre acelasi reclamangiu ? adica a N oara verificarea acelorasi cheltuieli?
PS : cel care reclama e nemultumit ca nu se mai intampla cum vrea in asoc, ci conf legii / reparatiile nu se mai face cu mesterul lui care cere foarte mult la manopera/ etc
Asociatia nu este obligata sa dea documentele pentru xeroxare.

Sa faca reclamatii in continuare, daca asta-i place.
1/ce art. din 230 sa-l invoc ca nu sunt obligat sa-i dau copii xerox...???

la toate sedintele AG am explicat pe ce s-au cheltuit si cat s-au cheltuit banii...si cand leam zis ca daca vor sa vada actele sa ramana dupa sedinta...dar nimeni nu a ramas sau sa vina zilele urmatoare.

2/in caz ca nu sunt nevoit sa-i dau copii xerox, ci doar sa le vada si sasi noteze ce vrea de pe acte...e bine ca acest lucru sa se faca la sediul Federatie Asoc..si in prezenta lor? ca doar suntem afiliati federeatiei

3/in caz ca nu doreste sa vina la Federatie, ci sai prezint iar in sedinta AG situatia ceea ce vrea sa stie ...cum tre sa convoc AG: sa faca o cerere el personal? sau sa aibe mai multe semnaturi pe cerere ca vrea AG ? si in baza problemelor ridicate de pers.respectiva sa convoc AG? ca restul au zis...presedintele si comitetul fac treaba buna, doar ca e ceva mai importanta sai adun la sedinte sau sa fac un tabel unde sasi exprime votul...la fiecare 3luni sedinte si probleme care se pot rezolva cum am amintit mai sus.

PS : vreau sa fiu acoperit legal cu deciziile luate, ca se duce peste tot si reclama...controale. Vreau sa stau linistit cand sunt chemat la autoritatile de control.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Octombrie 2013
cavallis, utilizator
cavallis a scris:
.. vreau sa fiu acoperit legal cu deciziile luate, ca se duce peste tot si reclama...controale. Vreau sa stau linistit cand sunt chemat la autoritatile de control.

Ca sa intelegem si sa ne exprimam corect, spuneti-ne ce calitate aveti dumneavoastra in asociatie. Intreb aceasta pentru ca cei care conduc asociatia trebuie sa fie membrii comitetului executiv in frunte cu presedintele asociatiei, acestia fiind alesi de proprietari in adunarea generala. Sunteti presedintele asociatiei?

Incerc sa raspund la cele 3 intrebari pe care le-ati fosrmulat mai sus:
1. In legea230/2007 nu sunt articole care sa oblige sau sa nu oblige pe cineva sa dea cuiva copii xerox ale documentelor din asociatie.
2. Actele, documentele se pot consulta la sediul asociatiei de proprietari acolo unde stau de obicei. De ce vreti sa carati zeci de dosare cu acte la sediul unei federatii? In actele de afiliera a asociatiei dumneavoastra la acea federatie este cumva prevazuta aceasta procedura? Pentru ca platiti cotizatie lunara acelei federatii, presedintele asociatiei dumneavoastra poate sa le solicite sprijinul si federatia sa-si trimita juristul, expertul contabil sau alta persoana cu pregatire, la sediul asociatiei dumneavoastra, care sa asiste la intalnirea cu reclamantul si care sa fie in masura sa explice, sa raspunda la intrebari...
3. De ce sa convocati adunarea generala atat timp cat un proprietar vrea doar sa aiba acces la documentele si activitatea asociatiei asa cum prevede legea? Ce sa faca adunarea generala?
Din intrebarile pe care le puneti cred ca nu sunteti presedinte si nici membru in comitet (probabil sunteti administrator sau cenzor), asa ca nu aveti cum sa decideti dumneavoastra, convocarea adunarii generale.
Adunarea generala se convoaca de presedintele asociatiei, de membrii comitetului executiv sau de minim 20% din numarul proprietarilor membri ai asociatiei.
Veniti cu precizari si poate ne lamurim.


Alte discuții în legătură

Schimbarea presedintelui si a comitetului executiv Dannna2002 Dannna2002 Comisia de Cenzori a blocului in care locuiesc a constatat nereguli in repartizarea costurilor ce au fost aduse la cunostinta presedintelui si ... (vezi toată discuția)
Bună seara la noi în bloc e o situație dificila. suntem asociație ... Ianit Ianit Bună seara La noi în bloc e o situație dificila. Suntem asociație de proprietari, eu ca proprietar al unui apartament am sesizat câteva nereguli vizavi ... (vezi toată discuția)
Care sunt obligatiile unui presedinte al asociatiei de proprietari? adiria adiria Buna seara, Avem o uniune a asociatiilor de proprietari care se numeste ULAL, am descoperit ca administratoarea care administreaza asociatia noastra, ne-a ... (vezi toată discuția)