avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1217 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ma pot concedia in temeiul art.65(1)codul muncii?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ma pot concedia in temeiul art.65(1)codul muncii?

Mi-am amintit astazi ca atunci cand am fost angajat la actualul loc de munca,compania m-a trimis mai intai la AJOFM,sa aduc o dovada (nu stiu exact ce)ca sunt somer.Eu nu am fost somer in viata mea nici macar o secunda!Stiu ca firmele care angajeaza someri beneficiaza de facilitati fiscale.Daca acesta este si cazul meu,cat timp este obligata compania sa nu renunte la acel angajat?Cu alte cuvinte,acum dupa un an de la angajare,pot fi concediat in temeiul art.65(1)codul muncii?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 17:38, 25 Martie 2009
La angajare se poate solicita salariatului repartitie de la somaj. Pentru eliberarea ei se intocmeste un dosar de luare in evidenta ca somer neindemnizat in cautarea unui loc de munca.
In cazul in care viitorul salariat este absolvent, are peste 45 ani sau este unic intretinator de familie uniparentala angajatorul beneficiaza de facilitati la angajrea acestuia , prin incheierea unei conventii cu AJOFM-ul.
Va incadrati in vre-o situatia aratata?
Prin unic intretinator de familie se intelege situatia in care eram atunci-casatorit ,cu un minor in intretinere si sotie fara loc de munca?
laurentiusergiu_33 a scris:

Mi-am amintit astazi ca atunci cand am fost angajat la actualul loc de munca,compania m-a trimis mai intai la AJOFM,sa aduc o dovada (nu stiu exact ce)ca sunt somer.Eu nu am fost somer in viata mea nici macar o secunda!Stiu ca firmele care angajeaza someri beneficiaza de facilitati fiscale.Daca acesta este si cazul meu,cat timp este obligata compania sa nu renunte la acel angajat?Cu alte cuvinte,acum dupa un an de la angajare,pot fi concediat in temeiul art.65(1)codul muncii?Va multumesc.

In cazul dumneavoastra unitatea nu a beneficiat de nici o facilitate de la AJOFM cand va angajat.
Prin urmare puteti sa fiti concediat in baza art 65 codul muncii, iar daca indepliniti si conditia de a fi muncit minim 12 luni din ultimele 24 de luni, veti beneficia si de somaj.
laurentiusergiu_33 a scris:

Prin unic intretinator de familie se intelege situatia in care eram atunci-casatorit ,cu un minor in intretinere si sotie fara loc de munca?

Nu va incadrati in unic intretinator de familie uniparentala . Este unic intretinator in sensul legii doar un parinte unic cu copii, de ex. o persoana vaduva cu copii sau o persoana necasatorita cu copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare somer andreea20ro andreea20ro buna ziua,vreau sa angajez pe cineva care este in prezent in somaj,unde trebuie sa ma adresez,ce acte sunt necesare si ce termene trebuiesc indeplinite pentru ... (vezi toată discuția)
Subventia angajatorului xpbogdan xpbogdan Ca si administrator, fiind absolvent de facultate, pot beneficia la prima angajare pe firma proprie de acea subventie oferita de stat pentru studentii ... (vezi toată discuția)
Contract de munca rona71 rona71 buna ziua, La data de 29.05.2009 am incetat contractul de munca cu firma x. Incepand cu data de 01.06.2009 sunt angajata la firma y , urmand sa incheiem cim ... (vezi toată discuția)