avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Continuare pensie intretinere major
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Continuare pensie intretinere major

Buna ziua !
Ma intereseaza daca m-ai am drept la pensie de intretinere daca urmez o facultate la fara frecventa sau la distanta si sunt plecata din tara.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:56, 1 Octombrie 2013
Teoretic aveti pt ca sunteti studenta, practic .. ramane la aprecierea instantei, asa cum puteti fi plecata din tara, la fel va puteti castiga singura existenta, sigur nu facultatea va retine pt a va cauta un loc de munca.
Art. 499 din Noul Cod Civil nu precizeaza tipul de studii superioare urmat.
Puteti primi pensie alimentara daca aveti sub 26 de ani, iar studiile pe care le urmati va impiedica sa aveti un loc de munca.
Ultima modificare: Luni, 30 Septembrie 2013
BIROU DE MEDIATOR - IULIA CRISTINA UTA, Mediator
Cata vreme studiati si nu realizati venituri salariale ,sunteti indreptatita sa primiti pensia de intretinere.( legiuitorul nu a facut nicio mentiune expres cu privire la forma de invatamat aleasa sau cu privire la cursurile parcurse ).


Succes.

De acord. Totusi, 524 ne spune ca trebuie sa va aflati intr-o stare de nevoie, neputandu-va intretine din munca sau din bunurile dv.
In conditiile in care puteti sta departe de scoala destul de mult timp ca sa calatoriti in strainatate, se presupune ca ati avea timp sa munciti. In concluzie, ati putea sa va intretineti din munca dv.
Simplul fapt ca alegeti sa nu o faceti nu cred ca ajunge. Asa, orice lenes mai cere intretinere de la un frate sau un parinte. Nu e in spiritul legii asta.

Care e situatia dv. insa e deosebit de important, ea poate rasturna rationamentul de mai sus. Ce faceti in strainatate? Cat timp? De ce nu puteti munci? Scoala de aici la FF va ajuta in ce sens raportat la situatia dv. profesionala?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere/alimentara cipriansilviu cipriansilviu Buna seara, am o intrebare care ma macina. Daca muncesc, n-am voie sa primesc pensie de intretinere/alimentara ? Si fac o paranteza. (Tatal meu m-a dat in ... (vezi toată discuția)
Obligatie de intretinere pentru majori Ela_ Ela_ Am 24 de ani. Am terminat facultatea si masterul iar acum m-am inscris la o scoala postliceala(inscrierea s-a facut pe baza diplomei de bac). Nu am un loc de ... (vezi toată discuția)
Pensie de întreținere vs starea civilă: o mai primesc dacă decid să mă căsătoresc până termin facultatea? Aleeeeeeeeexis Aleeeeeeeeexis Buna ziua ! Am 23 de ani, sunt studenta si primesc pensie alimentara de la unul din părinți lunar .As avea întrebarea următoare: dacă decid sa ma ... (vezi toată discuția)