avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere politie pentru hartuire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere politie pentru hartuire

Buna ziua
Am o problema cu cineva care ma suna cu numar ascuns. Am primit 2 telefoane in martie, dupa care o perioada a incetat. La inceputul lunii mai, am primit 20-25 apeluri intr-o singura zi. Dupa care iar nu a mai sunat, pana acum cateva zile. Am primit vinery 2 apeluri si sambata inca 1. Problema este ca stiu despre cine este vorba, respective amanta sau fosta amanta a viitorului meu fost sot. Stiu sigur ca ea este, dar nu am nici o proba concludenta. M-am gandit ca, in cazul in care ma va mai suna, sa merg la politie sa fac o plangere pentru hartuire. Intrebarea mea este care ar fi pasii de urmat in acest scop si daca se rezolva ceva? M-am gandit sa spun politiei si numele ei si numarul de telefon. Credeti ca as putea rezolva ceva? Ei I-ar face ceva?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: ContSters264388 , utilizator 16:03, 2 Octombrie 2013
Faptul ca va suna nu inseamna nimic si politia nu va poate ajuta.
Ce face dupa ce va suna?
Incercati timp de cateva zile o deviere de apel catre un nr. de la politie sau parchet, cred ca astfel se va potoli.
buna ziua !
eu am o pari creante care suna ceva de genul:
citez: alo ? d-a x ? eu rroblema asemanatoare, in sensul ca sunt astenizata de telefoane venite din partea unor firme de recuperaspund da, ca imi stiu cu exactitate nume si prenume plus adresa (str, bl, ap). Dupa care incepe sunt dl/d-na x de la firma y dar spun atat de repede ca nu intelegi nimic din prima. Eu civiliza rog sa repete mai rar numele, firma si nr de tel la care pot fi gasiti (pun placa cu nr asta de la care v-a sunat dar caller ID-ul arata privat).
Mi se repeta apoi ca pt prosti un nume si prenume, o functie, un nume de firma si in sfarsit si motivul pt care ma suna, adica ce date le pot furniza eu date despre persoana a sau b care e vecin cu mine (aiurea in tramvai pt ca niciodata nu m-au intrebat de vreun adevarat vecin cu mine ( de scara, de blocc).
bieineteles, chiar presupuand ca as cunoaste persoana/familia, cunostintelele nu as furniza nici un fel de informatiii despre acestia pentru ca mi se pare o nesimtire crasa ce fac aceste firme de recuprari, ca sa nu spun ilegal.
Iar in mommntul in care insista ca poate totusi ii cunosc si atunci ma enervez si incep si intreb de unde au nr meu de tel fix din casa (acesta fiinnd dat la secret), de unde au tras ei concluzia ca as fi vecina cu a sau b (pai locuiti pe aceasi strada)si etc totul se termina prin a imi trati tel in nas.
am verifiat mereu apoi e net firma, nr de tel, sau chiar am sunat inapoi dar mesajul este aest nr de tel NU este alocat.
Precizez ca nu am nici o datorie si nu am facut in viata mea un credit.

Ce se poate face impotriva acestor colectori de date (ca atfel nu ii pot numi) sau mai bine spus daca se poate face ceva.
Apelurile sunt de genul: ori imi da doar bipuri, ori suna si daca raspund nu vorbeste si dupa mai multe secunde inchide. In mai, a insistat de asa multe ori pt ca la inceput nu I-am raspuns, apoi am pus pe altcineva sa-i raspunda si ea nu a vorbit, si intr-un final I-am raspuns eu si mi-a zis razand ca sotul meu va ramane al ei. Acum, in ultimele zile imi da doar bipuri.
Referitor la devierea apelurilor, pot sa trec ca nr de deviere 112? Ce se intampla in cazul acesta? Daca imi da doar bip, apare acesta imediat la 112 sau nu? Si ce se intampla cu celelalte apeluri normale pe care le primesc (ma refer la alte personae care vor sa ma sune)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cosmarul cartelelor bonus chivas314159 chivas314159 Salut, Mereu am avut problema asta dar acum devine exasperanta. Pe telefonul mobil primesc bip-uri, de la diverse persoane, probabel studenti cu bonus la ... (vezi toată discuția)
(cum) pot afla cine ma suna noaptea cu nr. secret? xuser xuser Pot sa aflu cine ma suna noaptea cu nr. ascuns? precizez ca nu ma ameninta sau din astea, pur si simplu ma suna. Incalca ceva lege daca ma suna ... (vezi toată discuția)
Apel cu numar ascuns ramada ramada De vreo 5 luni de zile primesc apeluri cu numar ascuns pe telefonul meu. Nu am reusit sa-l prind niciodata pentru ca nu suna mult. Nu m-a injurat niciodata, nu ... (vezi toată discuția)