avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1098 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire

Buna ziua! In curand voi demara dezbaterea mostenirii dupa ambii parinti. Am 4 frati vitregi, din care 3 au semnat declaratii de renuntare a mostenirii. Al 4-lea, care locuieste in Italia, mi-a trimis o procura generala, autentificata la consulat, prin care ma imputerniceste pe mine sa iau toate deciziile legate de dezbaterea acestei mosteniri, in numele sau.
Intrebarea mea este: poate aceasta procura sa tina loc declaratiei de renuntare (mentionez ca el doreste neacceptarea succesiunii, dar consulul i-a redactat procura speciala)?
De asemenea, dupa dezbaterea mostenirii si vanzarea masei succesorale (apartament), se plateste vreun impozit? Toata procedura se face la mai putin de 2 ani de la deces.
Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune dupa ambii parinti michelle2011 michelle2011 Buna ziua! Parintii mei au decedat, lasand in urma un apartament in care locuiesc eu acum. Fiecare a avut cate o casatorie anterioara, cu cate 2 copii din ... (vezi toată discuția)
Succesiune cand unul dintre mostenitori este rezident in japonia Chirila Corina Chirila Corina Buna ziua, sunt vaduva din 21 mai 2019 cand sotul a avut atac de cord. Am doi copii: un baiat ce sta in Cluj si o fata ce este casatorita si cu doi copii, ... (vezi toată discuția)
Succesiune ambrozia ambrozia Unul dintre cei trei frati mostenitori este plecat in America si vrea sa renunte la mostenire in favoarea celorlalti doi, ce acte trebuie sa trimita pentru ... (vezi toată discuția)