avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... rugaminte...in legat.cu somajul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

rugaminte...in legat.cu somajul

Buna seara,
Un coleg al meu care e angajat cu contract de munca pe perioada determinata si caruia ii expira perioada din contract, daca angajatorul refuza sa-i prelungeasca contractul, cu toate ca el si-a indeplinit toate indatoririle de serviciu corect, poate beneficia de somaj?
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: poni , utilizator 08:03, 25 Martie 2009
Cata vreme contractul era pe durata determinata,nu poate beneficia de ajutor de somaj.Despre celalalt aspect ,nu stiu ce sa zic,era stipulat acolo ca ,in anumite conditii de indeplinit de catre angajat,angajatorul se obliga sa incheie cu acesta un nou contract?
Daca are stagiul de cotizare de 12 luni in ultimele 24 anterioare depunerii cererii de somaj, in cazul incetarii de drept a CIM, se beneficiaza de somaj.
Incetarea de drept a CIM incheiat pe durata determinata deschide dreptul la somaj, alaturi de concedierea din motive neimputabile salariatului si necorespunderea profesionala.
Ultima modificare: Marți, 24 Martie 2009
adelaida_07, utilizator
Va multumesc frumos, informatiile furnizate de dvs. o sa-i fie colegului meu de un real folos.
O zi excelenta va urez!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare pe perioada determinata iliemailat iliemailat recent am fost angajat la o s.c. pe perioada de trei luni (Perioada de proba). dupa expirarea celor trei luni, mai au dreptul cei de la conducerea sc sa-mi ... (vezi toată discuția)
Acordare somaj la incheierea unui contract pe perioada determinata? jondoe1 jondoe1 Se poate obtine somaj in cazul in care se termina contriactul individual de munca,contractul fiind pe perioada determinata,bineinteles ca indeplinesc conditia ... (vezi toată discuția)
Somaj kinder_doina kinder_doina daca decizia de incetarea a contractului de munca s.a facut in baza art 55 lit b din legea 53/2003(am primit decizia prin posta)pot beneficia de somaj? (vezi toată discuția)