avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... acordare somaj la incheierea unui contract pe perioada ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

acordare somaj la incheierea unui contract pe perioada determinata?

Se poate obtine somaj in cazul in care se termina contriactul individual de munca,contractul fiind pe perioada determinata,bineinteles ca indeplinesc conditia de 12 luni muncite in ultimele 24.
Angajatorul ar vrea sa-mi prelungeasca contractul dar nu mai doresc eu.
Care este procedura de urmat?
multumesc
Cel mai recent răspuns: jondoe1 , utilizator 10:15, 5 Decembrie 2010
Daca indepliniti conditiile prevazute de lege (incetare contract pentru motive neimputabile si tagiul minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii) atunci puteti beneficia de somaj.

Incetarea c.i.m. in baza art.56 lit.j C.mun. va da posibilitatea sa beneficiati de indemnizatia de somaj.
Stagiul minim il aveti (din ce ati postat), rezulta ca veti beneficia de somaj.

Vorbiti cu angajatorul ca nu mai doriti prelungirea duratei c.i.m. si ca doriti incetarea raportului de munca la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat c.i.m.
multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai pot beneficia de somaj daca... Gabrielro22 Gabrielro22 Buna, azi am aflat un lucru si as dori sa stiu daca se mai poate realiza ! Am plecat cu demisie de la ultimul loc de munca in februarie 2011 , unde am lucrat ... (vezi toată discuția)
Angajare pe perioada determinata iliemailat iliemailat recent am fost angajat la o s.c. pe perioada de trei luni (Perioada de proba). dupa expirarea celor trei luni, mai au dreptul cei de la conducerea sc sa-mi ... (vezi toată discuția)
Concediu risc maternal valcris valcris Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o problema. In situatia in care sunt angajata cu contract de munca pe perioada determinata de 6 luni si este necesar sa ... (vezi toată discuția)