avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu risc maternal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu risc maternal

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o problema. In situatia in care sunt angajata cu contract de munca pe perioada determinata de 6 luni si este necesar sa intru in concediu de risc maternal, ce se va intampla cu mine atunci cand contractul meu va expira ? Mentionez ca, in mod normal, acesta va expira peste 5 luni. Este obligat angajatorul sa-mi prelungeasca termenul contractului ? Apoi, pot intra in concediu de ingrijire copil?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:46, 24 Ianuarie 2012
1. Angajatorul nu este obligat sa va prelungeasca durata c.i.m...

2. La data expirarii duratei c.i.m., daca nu se prelungest, c.i.m. va inceta de drept potrivit art.56 alin.1 lit.i C.mun., indiferent daca sunteti sau nu in concediu de risc maternal.

3. La data incetarii c.i.m. puteti intra in somaj daca indepliniti conditiile prevazute de lege ... din somaj puteti intra in CCC.
Si pentru a intra in somaj, ce conditie trebuie sa indeplinesc ?
Conditiile sunt:
- incetarea c.i.m. din motive neimputabile salariatului ; incetarea de drept a c.i.m. ca urmare a expirarii duratei pentru care a fost incheiat da posibilitatea fostului salariat sa beneficieze de somaj.

- un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimel 24 de luni anterioare datei depunerii cererii la somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil strajerus strajerus Buna ziua As dori sa stiu daca am contract pe perioada determinata ,acum sunt in concediu medical de risc maternal,firma poate sa imi intrerupa contractul de ... (vezi toată discuția)
Angajare pe perioada determinata iliemailat iliemailat recent am fost angajat la o s.c. pe perioada de trei luni (Perioada de proba). dupa expirarea celor trei luni, mai au dreptul cei de la conducerea sc sa-mi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua didi81 didi81 va rog sa ma ajutati cu un raspuns!sunt insarcinata in 16 saptamani,sunt angajata cu contract de munca pe perioada determinata.am anuntat la resurse umane ... (vezi toată discuția)