avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Scutirea de impozit pe profit pentru programator cu ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Scutirea de impozit pe profit pentru programator cu functie de baza in alta parte

Bună ziua!

Fie o persoană cu funcția de bază la Universitatea POLITEHNICA din București și absolvent al Facultății de Automatică și Calculatoare.

Poate beneficia de scrutirea de impozit pe venit pentru programatori dacă se angajează part time la o firmă de profil?

Am citit Ordinul nr. 539/225/1479/2013 din 22.03.2013 și nu îmi pare a fi o problemă. Nu precizează nimic legat de funcție de bază sau part time:
---
Art. 4. - Scutirea de impozit pe venit prevăzută de art. 55 alin. (4) lit. l) din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, se aplică lunar numai pentru veniturile de natură salarială obţinute în baza unui contract individual de muncă, indiferent de momentul angajării persoanei care beneficiază de scutire, şi fără a fi condiţionată de contribuţia acesteia la realizarea plafonului minim de venit prevăzut la art. 1 lit. d).
---

Nici în legea 571/2003 nu se specifică:
---
l) veniturile din salarii, ca urmare a activităţii de creare de programe pentru calculator; încadrarea în activitatea de creaţie de programe pentru calculator se face prin ordin comun al ministrului muncii, solidarităţii sociale şi familiei, al ministrului comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei şi al ministrului finanţelor publice;
---
Ultima modificare: Marți, 1 Octombrie 2013
razvan_deaconescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:23, 1 Octombrie 2013
Unde legea nu distinge, nici interpretul nu trebuie sa distinga. Aceasta regula tine seama de faptul ca, unei formulari generale a textului legal trebuie sa-i corespunda o aplicare a sa tot generala, fara a introduce distinctii pe care legea nu le contine.

Prin urmare, daca sunt indeplinite conditiile pentru scutirea de impozit atunci nu are relebanta durata timpului de munca pentru aceasta scutire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire plata impozit pe venit din salariu Flavian1 Flavian1 Buna ziua! Sunt angajat al unei fabrici de hartie igienico-sanitara, hartie pentru carton si carton ondulat. Postul creat pentru mine a fost acela de inginer ... (vezi toată discuția)
Angajare programator voncid voncid Poate sa imi spuna cineva sau exista un site undeva, unde se pot gasi informatii despre facilitatile pe care le au programatorii? In sensul ca angajatorul ... (vezi toată discuția)
Ordin deducere impozit programatori geanina90 geanina90 Buna ziua, Eu a terminat specializarea Matematici Aplicate. Aceasta specializare nu se gaseste in lista specializarilor scutite de plata impozitului pe ... (vezi toată discuția)