avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Ordin deducere impozit programatori
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Ordin deducere impozit programatori

Buna ziua,

Eu a terminat specializarea Matematici Aplicate. Aceasta specializare nu se gaseste in lista specializarilor scutite de plata impozitului pe salariu. Unde pot face o petitie pentru adaugarea acestei specializari. Mentionez ca celelalte doua specializari (Matematica, Matematica-Informatica) se gasesc pe lista.

Multumesc!
O zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:34, 22 Octombrie 2015
Puteti ridica o exceptie de neconstitutionalitate:

Vedeti aici o exceptie pe impozitul pe venit pentru veniturile realizate în mod individual din exercitarea unei profesii libere de către persoanele cu handicap grav sau accentuat, in urma careia s-a si modificat Codul Fiscal.

Acum codul fiscal precizeaza ca:

ART. 46^1 Venituri scutite

Veniturile din activităţi independente, realizate în mod individual şi/sau într-o formă de asociere, de către persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat sunt scutite de impozit pe venit.

[ link extern ]

Totusi inainte ar fi mai bine sa puneti o intrebare la ANAF sa vedeti daca specializarea d-voastra nu se incadreaza la pct. 4. Matematică, Matematică informatică, din ANEXA Nr. 2 la Ordinul nr. 539/225/1479/2013 privind încadrarea în activitatea de creaţie de programe pentru calculator.
Ultima modificare: Luni, 13 Iulie 2015
Ioan Petru Butariu, Contabil
Eu ma refeream la ordinul nr. 539/225/1479/2013 privind încadrarea în activitatea de creaţie de programe pentru calculator. Nu are legatura cu deducerea de impozit pentru persoanele cu handicap.
Intrebati la Ministerul Educatiei daca specializarea dvs este inclusa sau poate fi echivalata cu cea mentionata de Ordinul nr. 539/225/1479/2013 .
Specializarea mea mea nu este inclusa in ordin si nici nu poate fi echivalata. Eu as vrea sa stiu daca pot face petitie sa fie inclusa in acea lista. Si daca da, unde? Multmesc!
Petitia se depune la cei care au emis acel Ordin.

Atentie insa ca nu numai conditia specializarii trebuie sa fie indeplinita ca sa beneficiati de scutirea de impozit pe venit.

Alte discuții în legătură

Scutit de impozit LoredanaDamian LoredanaDamian Buna ziua, imi spuneti va rog pentru un programator angajat la stat este scutit de impozitul pe salarii? Multumesc (vezi toată discuția)
Angajare programator voncid voncid Poate sa imi spuna cineva sau exista un site undeva, unde se pot gasi informatii despre facilitatile pe care le au programatorii? In sensul ca angajatorul ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit it xulescu23 xulescu23 Sunt licentiat in Jurnalism, Comunicare si Relatii Publice si urmez un program de masterat in cadrul Facultatii de Cibernetica de la ASE. As vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)