avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Accident rutier
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Accident rutier

am accidentat pe cineva pe trecerea de pietoni si persoana s-a lovit la cap. a ajuns la spital, a fost operata si azi dupa 5 zile de spitalizare o externeaza. intentia mea e sa ma impac cu ea si familia ei, pt ca persoana are 17 ani si e minora. parinti ei sunt de acord sa ne impacam.
intrebarea mea este dc e a se duce la legist si isi scoate certificat medico legal si are mai putin de 60 de zile se poate sa nu il depuna la dosar si doar sa ne impacam.
dar dc ii da peste 60 de zile ce se mai poate face?
va multumesc
Impacarea partilor reprezinta o cauza care inlatura raspunderea penala, indiferent de numarul de ingrijiri medicale.

Asadar, oricand in etapa urmarii penale , cat si in fata instantei de judecata, pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti, este incidenta impacarea.

Impacarea partilor este totala ( vizeaz atat latura penala, cat si latura civila a cauzei ) , definitiva ( odata manifestata vointa in acest sens, aceasta nu poate fi revocata ) si neconditionata .

Impacarea partilor poate fi exprimata in fata instantei de judecata, sau consemnata intr-o declaratie, care poate fi notariala.

Cu privire la pretentiile materiale, se poate perfecta o tranzactie, care poate fi depusa la dosarul cauzei.

Totodata, pot fi recunoscute pretentiile materiale, compus din daune morale si materiale, in tot sau in parte .


O actiune civila deduse judecatii nu poate fi initiata, cata vreme a operat impacarea partilor .( in cazul retragerii plangerii penale prealabila acest demers poate fi initiat ).

Societatea asiguratoare suporta daunele materiale,cerute si dovedite, in calitate de asigurator de raspundere civila delictuala.

Inculpatul va fi obligat la plata despagubirilor in solidar cu asiguratorul.


In caz de nerespectare a hotararii judecatoresti, in ceea ce priveste daunele morale si materiale , se poate proceda la executare silita.


In ceea ce priveste sanctionarea, instanta de judecata va dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei, dispunand, de asemenea,anularea permisului de conducere.

Reabilitarea este una de drept, ope legis, este incidenta dupa implinirea termenului de incercare ( compus din pedeapsa efectiv aplicata, la care se adauga un termen , de doi ani ).

Dupa 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare, dreptul de conduce pe drumurile publice poate fi redobandit.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Victima accident rutier sludovic sludovic Buna ziua, sunt victima unui accident care s-a petrecut in urma cu 7 zile, o dna. m-a lovit cu masina pe trecerea de pietoni, si a parasit locul faptei. Pana ... (vezi toată discuția)
Buna seara - accident, decont spitalizare victima medieresuceava medieresuceava in cazul unui accident rutier in care autorul este un elev in clasa 12 care nu realizeaza venituri , cum se poate rezolva cu decontul catre spital ptr ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa ioanahiciu ioanahiciu Buna seara! Speta este urmatoarea: eu circulam cu auto pe banda mea de mers iar din fata un alt autovehicul vireaza la stanga in fata mea la circa 5 m ... (vezi toată discuția)