Am nevoie de o opinie pertinenta (cu trimitere la lege) pentru urmatoarea situatie in care ma aflu:
Un furnizor din Austria intocmeste factura catre beneficiarul din Romania. Pe factura se foloseste un cod de TVA din Romania, totodata marfa se ridica din Romania de la un partener al furnizorului unde marfa este depozitata. Factura este intocmita in conformitate cu reglementarile codului fiscal cu TVA, dar in EUR si valoarea TVA trecuta si in RON.
Din cate reiese, livrarea nu este una intracomunitara ci se considera livrare din tara. Totusi, furnizorul din Austria imi cere sa-i fac plata in EUR intr-unul din conturile furnizate pe factura pentru ca nu au cont in lei.
Conform Regulamentului 4/2005 al BNR cu modificarile ulterioare, nu pot sa platesc decat in LEI (RON).
daca este operatiune in lohn, ar fi posibil.Desi regulamentul 4/2005 BNR, limiteaza la anumite categorii, totusi operatiunile( plati in valuta intre rezidenti) sunt acceptate de banci.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Decontari in valuta
camicami
Problema mea este urmatoarea :societatea ptr.care lucrez ,livreaza cherestea catre o societatea inregistrata fiscal in Romania,cu cod tva RO,societate ce ... (vezi toată discuția)