In calitate de persoana fizica as dori sa inchiriez o parte dintr-un imobil unei persoane juridice cu destinatia de spatiu pentru locuit pentru angajati ai PJ. Datorita faptului ca imobilul are doar cate un singur contor pentru fiecare utilitate, m-am gandit sa includ in pretul chiriei si contravaloarea utilitatilor. Este permis acest lucru? Desi cred ca m-ar dezavantaja datorita faptului ca ar trebui sa platesc impozit si pentru suma care ar reprezenta cheltuieli de intretinere:apa, curent, incalzire, etc. Exista vreo alta varianta, solutie pentru aceasta situatie? As dori sa stabilesc un pret fix care sa includa si chiria si utilitatile.
Puteti alege varianta in care in contractul de inchiriere specificati valoarea chiriei, care se completeaza cu valoarea utilitatilor calculate astfel: 1/2 din valoarea facturii emise de furnizorul de utilitati.
Multumesc pentru raspuns.
As prefera insa un pret fix sau mai exact chirie la pretul de ... cu toate utilitatile incluse. As prefera aceasta varianta deoarece asa cum am mai spus exista un singur contor, mai multe incaperi, o parte din utilitati se platesc estimativ si abia pe la vreo trei luni se face regularizarea si pana atunci s-ar putea ca chiriasul sa fie plecat deja si probabil ar fi mai mai greu sa recuperez banii pentru utilitati. Mie mi-ar conveni acesta varianta insa nu stiu daca este posibila/permisa din punct de vedere legal.
Va rog tare mult daca stie cineva sa-mi spuna. In cazul in care se poate cum ar trebui mentionat in contract, chirie in valoare de ... cu toate utilitatile incluse sau chirie in valoare .... si eventual mentionat separat ceva de genul "c/v utilitatilor le suporta proprietarul".