avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Inchiriere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Inchiriere

In calitate de persoana fizica as dori sa inchiriez o parte dintr-un imobil unei persoane juridice cu destinatia de spatiu pentru locuit pentru angajati ai PJ. Datorita faptului ca imobilul are doar cate un singur contor pentru fiecare utilitate, m-am gandit sa includ in pretul chiriei si contravaloarea utilitatilor. Este permis acest lucru? Desi cred ca m-ar dezavantaja datorita faptului ca ar trebui sa platesc impozit si pentru suma care ar reprezenta cheltuieli de intretinere:apa, curent, incalzire, etc. Exista vreo alta varianta, solutie pentru aceasta situatie? As dori sa stabilesc un pret fix care sa includa si chiria si utilitatile.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: utilizator35 , utilizator 16:45, 2 Octombrie 2013
Puteti alege varianta in care in contractul de inchiriere specificati valoarea chiriei, care se completeaza cu valoarea utilitatilor calculate astfel: 1/2 din valoarea facturii emise de furnizorul de utilitati.
Multumesc pentru raspuns.
As prefera insa un pret fix sau mai exact chirie la pretul de ... cu toate utilitatile incluse. As prefera aceasta varianta deoarece asa cum am mai spus exista un singur contor, mai multe incaperi, o parte din utilitati se platesc estimativ si abia pe la vreo trei luni se face regularizarea si pana atunci s-ar putea ca chiriasul sa fie plecat deja si probabil ar fi mai mai greu sa recuperez banii pentru utilitati. Mie mi-ar conveni acesta varianta insa nu stiu daca este posibila/permisa din punct de vedere legal.
Va rog tare mult daca stie cineva sa-mi spuna. In cazul in care se poate cum ar trebui mentionat in contract, chirie in valoare de ... cu toate utilitatile incluse sau chirie in valoare .... si eventual mentionat separat ceva de genul "c/v utilitatilor le suporta proprietarul".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli intretinere , contract de inchiriere alina240 alina240 In calitate de SC doresc sa inchiriez un spatiu comercial de la o alta firma. Cladirea este compusa din mai multe incaperi, eu urmand sa inchiriez doar o parte ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere utilizator35 utilizator35 O PJ doreste sa inchirieze un spatiu de la o persoana fizica. Ar dori sa stabileasca un pret al chiriei care sa includa si contravaloarea utilitatilor, adica ... (vezi toată discuția)
Facturare chirie care include si utilitatile unui imobil Data Logger Data Logger Buna ziua. O societatea platitoare de tva doreste sa inchirieze 70% din suprafata imobilului pe care il detine unei alte societati. Consumul cu utilitatile nu ... (vezi toată discuția)