avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1944 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Facturare chirie care include si utilitatile unui ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Facturare chirie care include si utilitatile unui imobil

Buna ziua. O societatea platitoare de tva doreste sa inchirieze 70% din suprafata imobilului pe care il detine unei alte societati. Consumul cu utilitatile nu se poate stabili pentru fiecare societate in parte pentru ca exista doar un singur contor(energie/apa/gaz). Va rog sa-mi spuneti daca este corect ca firma-proprietar sa includa in valoarea chiriei si cheluielile aproximative cu utilitatile. In contractul de inchiriere va fi precizat ca proprietarul cladirii va suporta cheltuielile cu utilitatile si ca valoarea chiriei include si utilitatile. Societatea-proprietar doreste sa depuna la finante notificarea pentru facturarea chiriei cu tva. Societatea-proprietar poate sa deduca integral tva-ul aferent utilitatilor? Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iunie 2016
carmen01011958, moderator
Cel mai recent răspuns: Data Logger , utilizator 18:41, 21 Iunie 2016
Da, se deduce TVA integral.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere spatiu firma catre persoana fizica smara_radu smara_radu Buna ziua, Am mai multe intrebari, daca ma puteti ajuta: Detin o cladire formata din parter, etaj, mansarda - cladirea apartine societatii mele. ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli intretinere , contract de inchiriere alina240 alina240 In calitate de SC doresc sa inchiriez un spatiu comercial de la o alta firma. Cladirea este compusa din mai multe incaperi, eu urmand sa inchiriez doar o parte ... (vezi toată discuția)
Contract de utilitati. georgeandrei georgeandrei Buna ziua, Lucrez la o societate care deruleaza proiecte cu finantare europeana. Pe un asemenea proiect, societatea a deschis un punct de lucru si a incheiat ... (vezi toată discuția)