avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Expirare contract de munca gravida
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Expirare contract de munca gravida

Buna ziua.sunt insarcinata in 34 saptamani si urmeaza sa nasc pe 14 noiembrie.Sunt angajata cu contract pe perioada determinata si imi expira pe 1 noiembrie,cu aproximativ 2 saptamani inainte sa nasc.intrebarea mea este:cine ma plateste pt luna noiembrie si pt cele apoximativ 2 luni de concediu postnatal?precizez ca actualmente ma aflu in concediu prenatal si ca cei de la Resurse Umane mi-au spus ca firma nu ma va mai plati decat pt luna octombrie si sa ma adresez Casei de Sanatate.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:52, 2 Octombrie 2013
Legea este clara in aceasta privinta.

pentru a beneficia de somaj de la data incetarii c.i.m., termenul de depunere este de 10 zile de la data incetarii c.i.m. si nu are nicio legatura cu concediul de maternitate sau orice alt concediu.

Se va inregistra la AJOFM si apoi se va suspenda plata indemnizatiei.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Octombrie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
deci care este termenul-limita de depunere a actelor la AJOFM?este adevarat ca eu intru in postnatal si apoi in CCC,dar pot depune aceste acte si mai tarziu de 10 zile de la incetarea C.I.M.?Intreb acest lucru pt ca mi-ar fi foarte greu sa alerg cu acte inainte cu 2 saptamani de a naste(data la care imi expira cim).multumesc!
1. - Puteti sa va inregistrati la Agentia de Somaj si mai tarziu de 10 zile de la incetarea CIM dar nu mai tarziu de 12 luni.
- In acest caz legea spune ca veti beneficia de indemnizatie de somaj de la data inregistrarii la Agentia de Somaj.
- Asta inseamna ca nu va poate plati certificatul medical decat de la data inregistrarii la Agentia de Somaj.

2. - De aceea este bine sa va inregistrati la Agentia de Somaj in maximum 10 zile de la data incetarii CIM.
- Rugati pe angajator sa va inmaneze cat mai repede: decizia de incetare a CIM, adeverinta de vechime si adeverinta tip pentru somaj (Anexa 26).
- Rugati apoi pe sot sau alta persoana sa mearga la Agentia de Somaj cu actele iar dvs. va duceti doar atunci cand va trebui sa semnati cererea si celelate declaratii necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil dupa incetarea contractului de munca pe perioada determinata ancaolari ancaolari Buna ziua Sunt angajata cu Contract de munca pe perioada determinata pentru 29 luni (03.06.2014 - 21.11.2015) si sunt insarcinata in 19 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Angel06 Angel06 Buna seara. Sunt angajata cu contract de munca pana in data de 15 iulie,urmand ca apoi sa mi se prelungeasca contractul cu inca 3 luni pana in data de 15 ... (vezi toată discuția)
Concediul crestere copil MireyaS MireyaS Buna ziua, ma adresez dvs.pentru a imi lamuri un aspect cu privire le concediul pentru crestere copil: -sunt in urmatoarea situatie: angajat pe perioada ... (vezi toată discuția)