avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul la proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul la proprietate

Care este modalitatea prin care sa se stabileasca punerea in posesie?
Tatal meu impreuna cu fratele lui in toamna anului trecut au dezbatut mostenirea ,suprafata de teren obtinuta in urma dezbaterii o detine cum au stabilit.Dar intre suprafata de teren mostenita si suprafata de teren detinuta de fratele lui pe titlu de proprietate,mai este o suprafata de teren a tatalui meu,data de bunicul meu si detinuta de tata pe titlu de proprietate eliberat in anii/90,suprafata de teren pe care tatal meu o detine ,de la 50 de metrii de la drumul comunal,fratele lui imprejmuind cu gard si mai facand o fanarie pe acel teren.
Care este procedura pentru al determina pe fratele lui sa-i de-a voie sa detina acel teren din drum si nu de la 50 de metri .
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 16:01, 1 Octombrie 2013
daca cei doi nu se inteleg amiabil, tatal Dvs are dreptul sa intenteze o actiune in revendicare (eventual si granituire) impotriva fratelui.
MULTUMESC MULT!
MAI SUNT SI ALTE MODALITATI?
POATE! LA PRIMARIE,MAI SUNT SERVICI,COMISII, CARE DUPA TITLU DE PROPRIETATE SA FIE PUS IN POSESIE?
cei de la primarie nu pot sa dea afara un om si sa puna in posesie pe altul. singura cale este cea pe care v-am spus-o.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare si granituire? oanaiasi oanaiasi Buna ziua, Sper sa ma puteti ajuta cu un sfat in urmatoarea problema: Sunt proprietara unui teren de 500 mp (contract de vanzare-cumparare). La una din ... (vezi toată discuția)
Cum impartim un teren lipsa? abby abby Printr-o tranzactie (hotarare de expedient) pronuntata intr-un partaj succesoral,celor 2 mostenitori li se acorda cate 3.000mp/intravilan din cei 6000mp ... (vezi toată discuția)
Titlul de proprietate velica002 velica002 Am o suprafata de 12 ari de pământ în extraviran care nu a fost trecuta în titlul de proprietate. Menționez faptul ca aceasta bucata de pământ a ... (vezi toată discuția)