avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intretinerea unui apartament - obligatiile ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intretinerea unui apartament - obligatiile proprietarului care nu mai locuieste acolo

Salutari. O mica intrebare....in cazul in care 2 persoane divorteaza dar nu se baga partaj iar una din ele pleaca in strainatate si nu este trecuta la intretinere....persoana plecata din tara are obligatia sa contribuie cu jumatate la intretinerea apartamentului? De plata impozitului mai zic....dar de intretinere (gaz,apa si ce mai e inclus..) este obligatoriu amandoi? Tatal meu sustine sus si tare ca atunci cand a vorbit cu un notar sau avocat alaturi de mama mea, persoana respestiva le-ar fi spus in fata ca asa este....contribuie amandoi la intretinere indiferent ca unul din ei este plecat din tara pentru ca apartamentul inca ar apartine la amandoi.Este adevarat ceva? Mie mi se pare absurd!
Cel mai recent răspuns: zarafoaia56 , utilizator 11:22, 2 Octombrie 2013
Facturile se platesc de cel care consuma, impozitul si reparatiile se platesc de amandoi. Daca apartamentul ar fi nelocuit de ex, sunt anumite cheltuieli care oricum se platesc, alea ar trebui impartite.
Ultima modificare: Marți, 1 Octombrie 2013
gi-jane2, moderator
In conditiile in care nu a fost facut partajul si bunul imobil apartine ambilor soti,pe cale de consecinta contravaloare cost intretinere lunara trebuie achitata de ambii-daca intre cei 2 nu exista alta conventie
mi se pare o tampenie....din moment ce un membru pleaca din casa si la asociatia de proprietari ramane inregistrata doar o persoana care locuieste in imobil si consuma. Ar trebui sa fie o diferenta clara intre costul utilitatilor si taxele obligatorii la stat.Impozitul pe cladire este logic sa fie platit de ambele persoane dar restul.....asta inseamna ca una din persoane sa fie obligata s-o intretina pe cealalta
in cazul situatiei prezentate este logic ca numai ce reprezinta cheltuieli comune cum ar fi impozit si asigurare pe imobil, taxa pe apa pluviala, taxa de revizie periodica pe instalatia proprie de gaz metan cit si contravaloarea serviciului perceput de catre asociatia de proprietari daca imobilul face parte dintr-o asociatie. Tot legat de asociatia de proprietari daca aceasta stabileste ca indiferent de faptul ca locuieste o persoana sau nu, trebui sa inregistreze tot la cheltuieli comune o persoana. In cazul in care se intimpla asa ceva , consumurile realizate de numita persoana si anume gaze, energie electrica, apa si agent termic, vor fi suportate integral de persoana ce locuieste in imobil, fara a fi considerate consumuri comune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cote lunare SimonaBardea SimonaBardea Buna dimineata! 1. La un apartament sunt 0 persoane, nu este normal ca sa contribuie la plata cheltuielilor lunare, sal administrator, sal femeie serviciu , ... (vezi toată discuția)
Plata asociatie simonasimona simonasimona de doi ani nu mai locuim la garsoniera, am facut cerere sa ne scoata de la plata asociatiei dar noi platim in continuare cheltuieli administrativesi apa ... (vezi toată discuția)
Intretinere restanta LalaH LalaH In cazul unui divort incheiat, pana la definitivarea partajului, sotul parasasete apartamentul de 2 cam dar nu inainte de a bloca (incuia) o camera in care ... (vezi toată discuția)