avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cote lunare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cote lunare

Buna dimineata!

1. La un apartament sunt 0 persoane, nu este normal ca sa contribuie la plata cheltuielilor lunare, sal administrator, sal femeie serviciu , pierdere apa (cu toate ca el are o consum). Nu achita gunoiul, gazele si apa, dar restul cred ca trebuie sa contribuie si el la celelalte cheltuieli ?
2. O persoana daca este plecata 4 zile, revine, mai pleaca alte 3 poate sa fie scoasa de la intretinere daca cumuleaza peste 15 zile pe luna?

Multam!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:44, 21 Septembrie 2010
1-Indiferent ,daca proprietarul nu locuieste efectiv in imobil,detine obligatia legala sa participe la plata consum.intretinere parti comune.de vreme ce pe fisa de evidenta si in lista lunara i se calculeaza cota parte plati parti comune,legal se impune si impunerea cheltuieli salariale reprezentanti asociatie
2-Daca persoana cumuleaza mai mult de 15 zile.luna ,sau numarul dispus de catre adunarea generala a asociatiei,aceasta are dreptul sa solicite scoaterea de la intretinere
2. In lege se spune despre 15 zile / luna, dar nu spune daca sa fie sau nu consecutive sau daca se pot cumula din doua luni consecutive. Fiecae asociatie isi stabileste modul cum considera cele 15 zile.
1. N-am inteles exact ce intrebati. Oricum, daca o persoana lipseste din apartament acele minim 15 zile ea NU va achita electricitatea, gazele si gunoiul. In rest, pentru apartamentul in care locuieste va plati tot ce se repartizeaza pe cota-parte indiviza sau pe apartament, fondul de rulment sau fondul de reparatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoane la intretinere Luana82 Luana82 Buna seara! Locuiesc intr-o garsoniera in Bucuresti si ma mai viziteaza mama pentru a ma ajuta la treburile casnice. Luna aceasta m-am trezit la ... (vezi toată discuția)
Cerere de scutire de la cotele de intretinere cornelusha cornelusha Buna seara, o prietena m-a intrebat astazi daca exista o modalitate de a fi scutita de la plata cotelor de intretinere la un apartament pe care il are in ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere a unei persoane care este la randul ei proprietar a2ioio a2ioio Buna Ziua. Daca ma puteti asista, va rog, in situatia in care avem doua persoane care detin un apartament in Bucuresti (adica eu si prietenul), si daca ... (vezi toată discuția)