avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata intretinere a unei persoane care este la randul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata intretinere a unei persoane care este la randul ei proprietar

Buna Ziua. Daca ma puteti asista, va rog, in situatia in care avem doua persoane care detin un apartament in Bucuresti (adica eu si prietenul), si daca prietenul vine la mine, si ramane pentru o perioda nedeterminata, este obligat sa fie inscris in cartea imobilului sau pentru plata intretinerii? Din cate stiu, atata timp cat o persoana plateste deja intretinerea, nu mai este posibil sa fie trecuta la plata intretinerii la o alta locuinta din acelasi oras. Daca ma puteti ajuta si cu legea, v-as ramane recunoscatoare. Multumesc anticipat!
da, este obligat sa achite partea de intretinere unde locuieste efectiv daca sta mai mult de 15 zile consecutiv.
Intre cheltuielile care se repartizeaza pe numar de persoane sunt gazele, electricitatea si gunoiul.
Aceasta cheltuiala inseamna intre 10 si 20 lei / luna. In rest, cheltuielile au alte criterii de repartizare si nu mai depinde cate persoane locuiesc intr-un apartament.

O persoana poate fi proprietarul unui numar infinit de apartamente, dar locuieste cu precadere, adica mai mult de 15 zile intr-unul singur. Luam exemplul comun si nu ne gandim la exemple aiuristice. El nu va plati aceste cheltuieli care se repartizeaza pe numar de persoane in toate blocurile intrucat in legea 230.2007 se spune ca o persoana poate fi scutita de aceste cheltuieli daca locuieste mai putin de 15 zile in acea locuinta.

Asadar prietenul poate face cerere de scoatere de la intretinere (adica scutire de plata acelor cheltuieli care se impart pe numar de persoane) de la blocul unde are apartamentul proprietate si sa-l treceti in evidenta la blocul dv.
Cartea de imobil nu are nicio legatura cu proprietatea, ci este un registru de evidenta a locatarilor (proprietari sau chiriasi) din acel bloc si care locuiesc mai mult de 15 zile. Cartea de imobil este interfata intre locatarii care se perinda prin bloc si serviciul de evidenta a populatiei.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsurile voastre! Doream sa stiu daca exista o lege anume prin care o persoana, care NU sta mai mult de 15 zile consecutive in aceeasi locuita poate fi "obligata" sa achite intretinere pentru 2 locuinte din acelasi oras. Niciunul nu doreste sa fie scos de la intretinerea apartamentului propriu, doar ca asociatia de proprietari aduc acuze si ne urmaresc dorind ca sa pun la intretinere 2 persoane. Dansul nu sta doar la mine, sta maxim 3-4 nopti pe saptamana, iar in aceeasi situatie ma gasesc si eu cand stau la el. As dori sa stiu daca exista vreo prevedere legala cu privire la aceasta situatie.
Multumesc anticipat!!
Legea 230/2007 prin care comitetul executiv poate scuti persoanele care locuiesc mai putin de 15 zile de plata cheltuielilor impartite pe numar de persoane.
Buna ziua!
Doresc sa stiu si eu cum procedam cu acei proprietari care locuiesc 12 zile la o adresa, alte 8 zile la alta adresa iar la sfarsit de luna se intorc la prima adresa pentru 10 zile si vor sa fie trecuti 0 persoane prezente in conditiile in care au consum de apa fiind contorizati individual?
Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Cheltuielile comune ale locatarilor unei scari de bloc AdaZdravescu AdaZdravescu Buna ziua,va rog sa mi spuneti,exista o lege care prevede ca un proprietar care locuieste mai putin de 10 zile intr o luna in apartament,este scutit de la ... (vezi toată discuția)
Repartizarea pierderilor de apa la o asociatie de proprietari rody77 rody77 Buna ziua Am o intrebare legata de repartizarea pierderilor de apa la o Asociatie de proprietari. Cum se repartizeaza aceste pierderi? Pe numar de apartamente ... (vezi toată discuția)
Zero persoane la intretinere carmen craiu carmen craiu Pot fi trecute 0(zero) persoane la intretinere? (vezi toată discuția)