avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Retrogradarea in functia publica pe o perioada de pana ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Retrogradarea in functia publica pe o perioada de pana la un an

Conform art. 77alin. 3 litera d) din Legea nr. 188/1999, privind statutul functionarilor publici, un functionar public de conducere a fost sanctionat disciplinar, fiind retrogradat din functia de conducere pentru un an de zile. Mentionez ca in Legea nr. 188/1999 nu am gasit niciun articol in baza caruia un functionar public de conducere sanctionat disciplinar in temeiul art. 77alin. 3 litera d) din actul normativ in cauza, sa poata fi mutat pe o functie publica de executie.
In concluzie, care este temeiul de drept in baza caruia functionarul in cauza va fi numit in functia publica de executie? Subliniez ca in decizia de numire, trebuie precizat ca functionarul public X se numeste in functia publica de executie de...., in temeiul articolului........din Legea nr. 188/1999. Or, care este acel articol? Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Functionar beat - ce sanctiuni si din ce lege i se aplica ? oanaportar oanaportar Un muncitor necalificat angajat al unei institutii publice a venit la serviciu sub influenta bauturilor alcoolice. Colegii de serviciu se plang ca acesta ... (vezi toată discuția)
Mustrare scrisa acordata functionarului public ciancu ciancu As dori sa-mi spuneti daca pentru aplicarea sancţiunii cu Musatrare scrisă a unui functionar public este necesara cercetarea prealabilă a fapteisavârşite ... (vezi toată discuția)
Sanctionat disciplinar cu ''mustrare scrisa'' beneerika beneerika buna. Doresc sfatul dvs in legatura cu o problema: sunt functionar public si recent am primit o dispozitie prin care am fost anuntat ca sunt sanctionat ... (vezi toată discuția)