avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sot si tata foarte violent
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sot si tata foarte violent

O sa vorbesc despre un caz dintr-o familie apropiata mie:
Tatal e un barbat exagerat de violent, sofer de tir, are in jur la 50 de ani, de-a lungul anilor si-a batut sotia, cu tot ce apucat(cea mai grea arma fiind lantul din cate stiu). Cand era tanar venea deseori acasa cu sange pe el din cauza altercatiilor in care era implicat cu alte persoane, fiind un om violent.
Mama e o femeie foarte inspaimantata, din pricina batailor suferite de-a lungul acestor ani. E un pic naiva, senila cateodata, acestea fiind urmarile batailor suferite, cat si a faptului ca de la 17 ani a trait cu acest barbat care avea atunci in jur de 30 de ani, fiind izolata de lumea de afara.
Fata de 18 ani, eleva pe clasa a 12-a, nu are voie sa aiba telefon, sa vorbeasca pe internet, sa iasa din casa in orice alta parte in afara de scoala, sa vina vreo prietena la ea, nimic. Nu are voie sa aiba amica sau amic. De luni i-a interzis si dreptul de a mai merge la scoala, repet, fiind pe clasa a 12-a. Singurul drept pe care il are acum e sa stea inchisa intre patru pereti. la fel si sora si fratele ei mai mici, de gimnaziu.

Revin la capul familiei, care nu se ingrijeste de copii intr-un mod corespunzator: nu i-a dat bani fetei pentru cartiile necesare la scoala, nu ii cumpara haine si incaltaminte, ameninta ca le da foc la hainele pe care la are fata acuma, desi este sofer pe tir si si-ar putea permite, nu si-a facut nici macar o baie la casa, copiii se spala in lighean, desi ei stau la oras, acum cand in multe zone rurale gasim baie la aproape fiecare casa. Nici masina de spalat haine nu a cumparat pentru ca sa aiba ce munci sotia si copiii. Avea fata vreo 60 de lei stransi cu greu de pe la rude, care ii mai dau cate 5 lei cateodata, el i-a luat toti banii.
Isi cearta fata pentru ca isi face temele, sau pentru ca nu mananca mult deoarece vrea "sa nu se ingrase".
Fata si-a gasit acum un prieten dispus sa o ia sa locuiasca la el, problema e ca tocmai asta incearca el sa nu se intample acum, si fata se teme, ca nu cumva daca pleaca, tatal ei sa o gaseasca si sa le faca rau, atat ei, cat si baiatului si familiei acestuia. Acest tata are un anturaj foarte periculos care poate face mult rau,

Ce recomandari faceti pentru ca fata sa se poate mute la prietenul ei, si sa termine clasa a 12-a, avand in vedere faptul ca la scoala este foarte expusa furiei tatalui sau?
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 09:33, 3 Octombrie 2013
Este deosebit de trist ca inca mai exista astfel de cazuri,de parinti iresponsabili
Este o situatie delicata avand in vedere ca data este la scoala
Eventual ,ar trebui sesizata oficial directia de protectie a copilului
Recomand psiholog in primul rand, o analiza ar putea sa o ajute pe fata sa inteleaga daca pleaca dinspre lac inspre put sau care alta e situatia concreta.
Oricum, o speta prezentata ca in carti nu va avea un raspuns practic bun, cui unul ca pentru carti.
In realitate conteaza cine intreaba, pentru ce se intereseaza, care e scopul etc. Mi se pare ciudat ca fata nu iese dintre 4 pereti, nu are voie la un amic/amica, dar are un prieten care e chiar dispus sa o ia la el, deci se cunosc bine.
O fi mai mic, nu cred, o fi mai mare, atunci unde o ia? In casa lui proprie, in casa la parintii lui? Ce spun acesti parinti? Cu ce se intretine fata? Oare cu cat o fi mai mare prietenul? Hmmm...
Daca tatal e sofer de tir, inseamna ca e mai mult plecat in curse, doar nu transporta paine de la un magazin de cartier la altul cu tirul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatăl vitreg vrea sa ma dea afara din casa ... Mircea Florentin Mircea Florentin Bună ziua! Am 18 și locuiesc cu mama mea naturala și cu tatăl vitreg în apartamentul tatălui. Ei doi nu s-au casatorit și nu au acte. Tatăl meu a ... (vezi toată discuția)
Tatal cel rau georgi1998 georgi1998 Buna ziua. As avea si eu o intrebare. Eu am 17 ani jumate si nu am o viata destul de buna acasa. De mica o duc numai in certuri,scandaluri si cateodata chiar ... (vezi toată discuția)
Sprijin de la protectia copilului inainte de divort? mig03 mig03 Buna ziua, am nepoata cu doi minori, fata de 13 baiat si 10,5 ani. Tatal copiilor a parasit familia de peste 14 luni, iar de la inceputul anului lucreaza ca ... (vezi toată discuția)