avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Declaratie mediu firma ce comercializeaza anvelope auto
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Declaratie mediu firma ce comercializeaza anvelope auto

Buna ziua
Comercializam anvelope noi ce le cumparam de la distribuitori din Romania si pentru care platim ecovaloare la fiecare tip de anvelopa in parte, noi vindem doar consumatorului final (in general persoane juridice), avem obligatia declararii catre fondul de mediu?
Sper ca cineva s-a mai intalnit cu aceasta speta sau poate intelege legislatia mai bine ca mine .
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: me.elena , utilizator 12:55, 2 Octombrie 2013
Cititi OUG 196/2005 privind Fondul pentru mediu
Eu am inteles ca doar producatorii si importatorii de anvelope platesc taxa de mediu:
"i) o taxă de 3 lei (RON)/kg anvelopă, încasată de la producătorii şi importatorii care introduc pe piaţă anvelope noi şi/sau uzate destinate reutilizării;"
La asta se referea si intrebarea mea platesc si comerciantii ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum calculez ecovaloarea anvelopelor la facturare? karina11 karina11 Import anvelope noi in Romania. Cum calculez ecovaloarea care trebuie trecuta pe factura la vanzare? Ce tb. sa declar si unde? Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Taxa de mediu pentru deseuri din ambalaje loremaria loremaria Suntem o firma care comercializam materiale de constructii si am vrut sa stim daca trebuie sa platim o taxa de mediu pentru deseurile din ambalaje sau putem sa ... (vezi toată discuția)
Taxe cauciucuri vechi marian7474 marian7474 daca aduci 30 de cauciucuri vechi din germania trebuie platita vama ce probleme intimponi? (vezi toată discuția)