avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Periodicitate determinare noxe si zgomot
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Periodicitate determinare noxe si zgomot

Buna ziua,
Am rugamintea sa ma ajutati cu prevederea legala in care se mentioneaza care este periodicitatea sau frecventa cu care se determina:
- monitorizarea nivelului de zgomot
- monitorizarea toxicitatii locului de munca
Firma unde lucrez a efectuat ultima oara aceste monitorizari in 2011, iar medicul de medicina muncii sustine ca ar trebui refacute aceste determinari doar in momentul in care apar schimbari ale mediului de munca.
Unde totusi se specifica concret in legislatie ?!...
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: misana , utilizator 00:54, 25 Februarie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Periodicitatea determinarilor de noxe (chimice, fizice, biologice, etc.) la locurile de munca/ posturile de lucru se stabileste prin Contractul colectiv de munca incheiat intre angajator si sindicat/ reprezentantii salariatilor (in anexa privind conditiile de lucru, asigurarea sanatatii si securitatii lucratorilor) document inregistrat la ITM.
In planul de prevenire si protectie al firmei, intocmit in urma identificarii si evaluarii riscurilor profesionale, la locurile de munca/ posturile de lucru unde se constata noxe, ca masura se mentioneaza efectuarea de determinari de noxe, mentionandu-se periodicitatea (de regula anual si ori de cate ori este nevoie; in functie de noxele identificate - exemplu noxe cancerigene - se poate stabili efectuarea de determinari trimestrial/ semestrial/ lunar si ori de cate ori este nevoie. Medicul specialist de medicina muncii, cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale, este consultat atunci cand se stabileste periodicitatea acestor determinari.
Determinarile de noxe se efetueaza de catre firme autorizate de catre Ministerul muncii si de catre laboratorul specializat in conditii de munca din cadrul Directiei judeteane de sanatate publica, pe baza de comanda. Se emit buletine de determinare noxe si se face referire in acestea la nivelul valorii determinate vis a vis de valoarea limita admisa pentru locul de munca.
Planul de prevenire si protectie a firmei se trimite la ITM si este raportat stadiul de realizare, la scadenta, pentru fiecare masura.
Hotarâre nr. 857/2011 din 24/08/2011

privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele din domeniul sanatatii publice

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Determinari noxe big_clauus big_clauus Cine solicita determinarile de noxe intr-o unitate, cine e obligat sa le solicite, cine le plateste? (vezi toată discuția)
Determinari de noxe profesionale adelinasi adelinasi Buna ziua, La ce interval de timp se fac determinarile de noxe profesionale? Mentionez ca societatea nu a mai introdus echipamente noi de munca si ultimele ... (vezi toată discuția)