avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Determinari noxe
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Determinari noxe

Cine solicita determinarile de noxe intr-o unitate, cine e obligat sa le solicite, cine le plateste?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:00, 12 August 2014
Angajatorul este obligat sa faca determinari periodice de noxe, la locurile de munca/ posturile de lucru. Plata determinarilor se face de catre angajator.
In Contractul colectiv de munca incheiat la nivel de firma trebuie sa existe o anexa in care se nominalizeaza determinarile de noxe care se efectueaza, locurile de munca/ posturile de lucru unde se efectueaza aceste determinari, periodicitatea acestor determinari (cel putin anual).
Fara buletine de determinare noxe, emise de catre firme autorizate de ministerul muncii, sa efectueze aceste determinari de noxe, firmele nu pot acorda grupe de munca - conditii speciale/ conditii deosebite.
Legea ssm nr.319/ 2006 mentioneaza:
-art.7 (6) Măsurile privind securitatea, sănătatea şi igiena în muncă nu trebuie să comporte, în nici o situaţie, obligaţii financiare pentru lucrători.
HG nr.nr. 1218/ 2006 privind stabilirea cerintelor minime de securitate si sanata te in munca
pentru asigurarea protectiei lucratorilor impotriva riscurilor legate de prezenta agentilor chimici mentioneaza:
-art.12 (1) Angajatorul, in indeplinirea obligatiilor stabilite in art. 7 alin. (4) si in art.12 al.(1) din Legea nr. 319/2006, trebuie sa determine existenta oricarui agent chimic periculos la
locul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Determinare noxe chimice la locurile de munca Anca1967 Anca1967 care este periodicitatea determinarii noxelor chimice la locurile de munca ( anual, la schimbarea tehnologiei..) (vezi toată discuția)
Evaluare noxe lilianan lilianan Buna ziua, revin asupra intrebarii asupra evaluarii riscurilor Cei de la Sanatate au spus ca ar trebui sa avem o hartie eliberata de un for competent , care ... (vezi toată discuția)
Conditii deosebite NicolaeManea NicolaeManea In situatia in care buletinele de determinări de noxe profesionale, eliberate de laboratoarele abilitate, se incadreaza in valorile-limită de expunere ... (vezi toată discuția)