avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general piesele in garantie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

piesele in garantie

Am urmatoarea situatie: vand o piesa la care acord garantie. Dupa un timp clientul vine si mi-o lasa in custodie pana la rezolvarea garantiei.Eu incarc aceasta piesa in gestiune in baza unui proces verbal de custodie (cu evidentiere in cont 8033). In baza unui raport se stabileste ca piesa s-a defectat din cauza producatorului si deci trebuie sa ii accept garantia si sa ii inlocuiesc piesa clientului pe cheltuiala mea. Daca piesa e pe stoc o inlocuiesc facand inreg 607=371. Daca piesa nu este pe stoc, fac comanda In momentul receptiei piesei comandate o inreg in ct 8033.Apoi fac aviz pe care trec "nu se factureaza-piesa inlocuita cf dosar de garantie " si ii dau piesa buna clientului.
As vrea sa stiu daca este corect cum procedez. Pot sa repar piesa defecta si sa o reincarc in gestiune? Ce documente trebuie intocmite? In cazul in care piesa defecta este trimisa catre producator (membru UE) ce documente trebuie intocmite? Este necesara inscrierea acestei piese in registrul nontransferurilor?

Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: carabela_anca , utilizator 13:49, 6 Aprilie 2009
nu s-a intalnit nimeni cu o astfel de situatie? am cautat peste tot si in ultima instanta am apelat la voi.poate e totusi cineva cu activitate de service auto care poate sa ma lamureasca

multumesc
am trimis aceasta problema si la Finante, in februarie, si nici pana acum nu mi-au raspuns. chiar nimeni nu are macar o opinie? m-ar ajuta mult sa discut cu cineva . nu m-am intalnit cu asa ceva pana acum si mi-e teama sa nu interpretez gresit.
Multumesc
(4) Persoanele impozabile care primesc în România bunuri în scopul expertizării sau pentru efectuarea de lucrări asupra acestor bunuri vor trebui să ţină registrul bunurilor primite, în care se evidenţiază bunurile care au fost transportate din alt stat membru în România de către o persoană impozabilă înregistrată în scopuri de taxă pe valoarea adăugată în acel alt stat membru sau de altă persoană în numele acesteia, sau importate în România sau achiziţionate din România de persoana impozabilă înregistrată în scopuri de taxă pe valoarea adăugată în alt stat membru. Nu se trec în acest registru bunurile plasate în regim de perfecţionare activă.
Voi ce parere aveti? Produsul care inlocuieste un produs defect in perioada de garantie se inregistreaza pe 607 sau pe 6588? Mie nu mi se pare ok folosirea lui 607 in conditiile in care produsul nu a fost achizitionat in prealabil de la mine.
Mentionez ca firma mea acorda garantii la produsele grupului, indiferent de unde le-a achizitionat clientul (Polonia, Bulgaria, etc)

Ce parere aveti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reevaluare marfa-caz de garantie carabela_anca carabela_anca Ma poate ajuta cineva cu o baza legala pentru reevaluare marfa? Am marfa rezultata in urma inlocuirii unor piese defecte in caz de garantie acordata. Mai ... (vezi toată discuția)
Contabilitate alexadutu alexadutu marfa care nu o mai am pe stoc , ce acte se emite in contabilitate ? si la produsele electronice care sunt in garantie ,piesele care se inlocuiesc (fara ... (vezi toată discuția)
Tratament contabil reparatii produse in garantie intre persoane juridice Alexa1989 Alexa1989 Sunt o persoana juridica ce importa si comercializeaza produse strict catre alte persoane juridice. Am un produs defect pe care clientul meu persoana juridica ... (vezi toată discuția)