avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Suspendare indemnizatie CC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Suspendare indemnizatie CC

Buna ziua, situatia mea este urmatoarea: in perioada anterioara nasterii, in lunile de sarcina am fost in concediu medical, concediu de risc de risc maternal si in acelasi timp am realizat venituri profesionale din activitatea de coordonator avon.In momentul actual sunt in concediu postnatal iar activitatea de coordonator am suspendat-o. Exista riscul sa pierd indemnizatia din aceasta cauza? Nu vreau sa solicit ca aceste venituri sa se cumuleze pt calculul indemnizatiei.
Cel mai recent răspuns: MARIUSRADUCU , utilizator 20:41, 4 Octombrie 2013
1. Concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) nu are nici o legatura cu veniturile din activitatea de coordonator Avon.

2. Daca ati suspendat actvitatea nu veti avea nici o problema in a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).
imi pare rau, dar nu am inteles, eu tot nelamurita am ramas. Problema se pune in felul urmator: in timp ce eram in foaie de boala la activitatea de baza, am realizat venituri din alta parte, figuram activa. In ce fel imi afecteaza acest lucru indemnizatia? De la primarie mi-a spus ca daca ma gaseste la ANAF ca intr-o parte eram in foaie de boala si in alta parte eram activa, imi pierd indemnizatia.
1. Cine de la Primarie v-a dat acel raspuns trebuia sa va spuna si care este baza legala a raspunsului.

2. - Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa avei venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (concedii medicale, concediu de maternitate etc.).
- Dvs. indepliniti aceasta conditie chiar daca in timp ce erati in concediu medical dvs. ati obtinut venituri in calitate de coordonator Avon.
- Nu exista nici o prevedere legala care sa interzica aceasta.
va multumesc din suflet pt raspuns, acum m-ati linistit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri realizate in concediu maternitate MARIUSRADUCU MARIUSRADUCU Intrebarea mea este urmatoarea: in perioada concediului de maternitate postnatal am dreptul sa realizez venituri din activitati independente? (sunt lider avon, ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil -cadru didactic( suplinitor) aiulian aiulian Buna seara Doresc sa stiu daca voi primi indemnizatia in conditile in care ...eu am contract determinat pana pe 1 septembrie iar eu voi naste ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului dolcepussyc dolcepussyc Buna ziua! Am nascut in urma cu patru saptamani. Sunt in concediul de 126 de zile, care il am pana pe data de 6 aprilie. Trebuie sa depun cererea la angajator ... (vezi toată discuția)