Intrebarea mea este urmatoarea: in perioada concediului de maternitate postnatal am dreptul sa realizez venituri din activitati independente? (sunt lider avon, iar pentru comisionul aferent fiecarei campanii se fac viramente la impozit si sanatate)
1. Daca este vorba de concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) legislatia nu prevede nicaieri ca in acest concediu nu puteti avea alte venituri profesionale.
2. Daca in sa este vorba de concediul crestere copil (CCC) pana la 1 sau 2 ani atunci pe perioada cat primiti indemnizatia pentru CCC nu puteti avea alte venituri profesionale (din prestarea unei activitati).
revin cu doua intrebari: exista adeverinta tip pt veniturile realizate din activitati independente? care este perioada cu care se completeaza: 12 luni anterioare datei nasterii sau 12 luni anterioare datei solicitarii indemnizatiei?
1. Exista o adeverinta tip, pentru veniturile nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) pe care o luati de la Primarie (daca nu o are angajatorul) sau de pe site-ul Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS), cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.
2. In cazul veniturilor de la Avon, daca sunteti inregistrata la Fisc, atunci va elibereaza Fiscul aceasta adeverinta.
Pfa si sarcina
iulika202
Buna ziua! In cazul in care dupa 4 luni de la deschiderea unui pfa am ramas insarcinata pot avea dreptul la CIC?
Va multumesc frumos :)
(Imi cer scuze pt ... (vezi toată discuția)