avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu prenatal - recuperare bani de catre angajator ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu prenatal - recuperare bani de catre angajator

dureaza mult pana angajatorul isi recupereaza banii de la casa de asigurari pentru cele 126 de zile?cunosc cazuri care sustin ca au fost intarzieri si cazuri care spun ca sunt niste zile in luna in care le intra banii automat(de regula bugetarii).
nu pot solicita ca banii lunari sa imi fie inmanati direct mie de la sursa,ca sa nu fiu nevoita sa trec prin situatii neplacute cu angajatorii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:27, 7 Decembrie 2018
1. Indemnizatia pentru concediile medicale (inclusiv concediul de maternitate) se plateste de catre angajator care recupereaza banii de la Casa Judeteana de Asiguirari de Sanatate (CJAS).

2. Asa spune OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate.

3. Faptul ca se intarzie recuperarea banilor este o problema carte se rezolva intre angajator si CJAS.
Buna ziua,ce acte trebuie sa depun la locul de munca pentru a intra in prenatal ? Actele se depun doar in momentul in care intru in prenatal sau se depun o data la 30 de zile? Multumesc
Se anunta angajatorul cand intrati in prenatal si apoi se va depune certificatul de concediu prenatal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediului postnatal si a indemnizatiei pentru ccc janina1001 janina1001 buna ziua, imi puteti spune,va rog,cine plateste aceste concedii,respectiv concediul de 126zile si concediul de crestere copil,angajatorul sau statul ... (vezi toată discuția)
Concediu medical suciugeorgeta suciugeorgeta Stiti cumva daca medicalele aduse de salariati si care sunt suportate de angajator mai trebuie depuse la casa de sanatate? (vezi toată discuția)
Concediu maternitate AndreiBotan AndreiBotan Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns la urmatoarea intrebare: - sotia mea urmeaza sa nasca in perioada 17 - 25 iunie 2013. In prezent se ... (vezi toată discuția)