avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Injurii aduse de un forum al unui site privat
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Injurii aduse de un forum al unui site privat

Buna ziua, Am si eu o problema. Pe un site personal al cuiva, am fost calomniata si mi s-au adus tot felul de injurii. Ma intereseaza ce pot face ca sa trag la raspundere administratorul site-ului sau pe cei care au postat acolo. Administratorul site-ului spune ca nu este vinovat, ca toate comentariile sunt postate fara voia lui, lucru care nu stiu daca este asa, pentru ca, spune in regulamnetul site-ului sa acel site isi rezerva dreptul de a elimina sau a nu posta anumite mesaje. Mai mult de atat, daca se comenteaza pe site nu apar comentariile imediat, banuiesc ca mai intai sunt verificate. Cum pot demonstra acest lucru? Trebuie sa fac plangere la politie pentru a-i verifica calculatorul, sau cum sa procedez? Doresc sa il dau in judecata si as vrea sa am si probe clare. Cum ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: Marianaroiu , utilizator 09:26, 3 Octombrie 2013
Am fost la mediere cu respectivul administrator, dar tot spune ca nu este de vina. Spune ca mesajele vin liber. Totusi, de cand am fost la mediere, pe site nu au mai aparut nici un fel de comentarii. Asta ma face sa ma gandesc ca acele comentarii au fost filtrate de administratorul site-ului. Urmeaza chemarea in judecata, dar ma intereseaza baza legala pentru a demonstra vinovatia, banuiesc ca cineva trebuie sa raspunda pentru toate acestea. Cum sa procedez?
Am uitat sa mentionez ca mesajele nu sunt sterse nici acum, cu toate ca dupa mediere s-a postat un regulament prin care se spune ca nu se accepta injurii, cuvinte obscene etc. Cu toate acestea, site-ul isi rezerva dreptul de a nu posta sau elimina comentarii. Ce concluzie sa trag?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insulta si calomnia pe internet Marianaroiu Marianaroiu Mai stie cineva ce este cu insulta si calomnia pe internet? Cine raspunde pentru injuriile si comentariile postate pe site-uri? Utilizatorii raspund pentru ... (vezi toată discuția)
Injurii pe un site, actionare in judecata admin Marianaroiu Marianaroiu Mai stie cineva sa imi spuna ce sa fac in legatura cu injuriile pe care le-am primit pe un forum al unui site? Ce as putea sa fac? Il voi da in judecata pe ... (vezi toată discuția)
Fals/furt de identitate-deschidere adresa email dciurba dciurba Care ar fi baza legala in cazul in care cineva mi-a creat un profil pe internet, o adresa de email si in aceasta perioada a corespondat in numele meu pentru ... (vezi toată discuția)