avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Insulta si calomnia pe internet
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Insulta si calomnia pe internet

Mai stie cineva ce este cu insulta si calomnia pe internet? Cine raspunde pentru injuriile si comentariile postate pe site-uri? Utilizatorii raspund pentru ceea ce scriu, dar administratorul care nu sterge comentariile calomnioase, nu este si el vinovat?
Cel mai recent răspuns: Sganarelle , utilizator 08:18, 12 August 2014
Utilizatorii nu raspund, si nici administratorii. Inca nu s-a dat o lege in acest sens.
Pot sa va spun ca eu am castigat procesul cu administratorul site-ului, chiar daca sansele au fost mici, justitia si-a facut treaba. S-a ajuns la insulta si atac la viata privata. Astfel am obtinut si daune morale. Sper ca s-a creat un precedent si sa nu se mai intample asa ceva
Din cate stiu justitia romaneasca nu functioneaza pe principiul jurisprudentei. Adica daca un tribunal da o decizie, altul poate da o decizie total opusa. Binenteles ca acest lucru nu se intampla in alte tari civilizate (vezi SUA spre exemplu.). Felicitari oricum pentru succesul avut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate pedepsi / chema in judecata o persoana care te insulta CYBORG CYBORG Buna ziua! 1. Am citit pe Internet, puteti verifica: \\" INSULTA şi CALOMNIA sancţionate cu închisoarea Știri April 30, 2013 34 Comentarii ... (vezi toată discuția)
Injurii pe un site, actionare in judecata admin Marianaroiu Marianaroiu Mai stie cineva sa imi spuna ce sa fac in legatura cu injuriile pe care le-am primit pe un forum al unui site? Ce as putea sa fac? Il voi da in judecata pe ... (vezi toată discuția)
Calomnie pe internet? mokusko mokusko am scris pe site-ul firmei sotului meu la nervi desigur,dar sunt si convinsa ca am dreptate,ca domnii care conduc aceasta firma sunt niste comunisti cu idei ... (vezi toată discuția)