avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despre mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despre mostenire

Am o situatie foarte delicata in sensul ca:in anul 1986 tatal meu X a ramas mostenitor deplin in urma decesului ambilor parinti si au renuntat la succesiune toti ceilalti 4 frati pentru un teren intravilan si casa. Tatal meu are la rindul sau 2 copii.Bunicul mai avea la primarie terenul extravilan in suprafata de 2ha si 3000 mp. In anul 1993 cind s-a facut reconstituirea dreptului de proprietate dupa legea 18 acest lucru l-a facut unchiul meu si pe titlu s-a trecut doar el fara a mai trece si pe ceilalti copii. Dupa ce sa pus in posesie terenul,fiecare din cei 4 copii am muncit cite o parte din terenul extravilan.Din 2006 de cind s-a introdus impozitul pe suprafata, iar fiecare am platit impozit pe suprafetele ce le-am lucrat.Tot in anul 2006 sotia unchiului meu a mers in instanta si au desbatut succesiunea ca si cum ar fi fost mostenirea doar a ei dar pina in prezent noi ceilalti am muncit locurile si am platit impozit. Atunci sa emis o hotarire judecatoreasca si am verificat la dosar, nu sa cerut verificarea evidenteloor succesorale iar eu vreau sa cer anularea acelei hotariri pentru viciu de consimptamint si dol.Acum este un dosar in instanta unde matusa mea vrea sa vinda o suprafata de teren extavilan si terenul intravilan+ casa(pe care este cm din 1986) sorei mele doar eu am aflat si vreau sa intervin in nume propriu invocind dreptul de uzucapiune. de 30 ani pentru intravilan si casa si de 10 ani pentru extravilan .Ce pot face mai bine si mai corect?VA MULTUMESC ANTICIPAT.

Alte discuții în legătură

Titluri de proprietate S.Elena S.Elena Buna Ziua! Tatal meu a cumparat un loc de casa in anul 1961. In anul 1965, a construit casa pe acel loc. In anul 1993 s-a emis un titlu de proprietate. Pe acel ... (vezi toată discuția)
Referitor succesiune cu frati vitregi PODO PODO Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Mama mea s-a recastorit , eu fiind singura fiica, tatal meu vitreg avea 3 copii din casatoria anterioara. Mama mea a ... (vezi toată discuția)
Buna seara! va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta... bunicul ... lucretia_lili lucretia_lili Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta... Bunicul meu a avut 12.000 mp teren impartit pe 3 parcele: - prima parcela - 6500 mp extravilan - a ... (vezi toată discuția)