avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala

Buna ziua,am luat o amenda + retinerea talonului (folie) pentru viteza 240 leiiar pentru folie 360 lei+retinerea talonului,pentru viteza si folie pe acelasi proces verbal,pentru viteza nu am de obiectat multe pentru ca stiu ca am depasit viteza legala dar folia este omologata fapt pentru care am fost la R.A.R care au pus un timbru si au scris bun tehnic pentru vizibilitate ,cu dovada am recuperat talonul si am facut plangere impotriva procesului verbal pentru a anula amenda pentru folie si a mi se restitui suma care am platit-o in valoare de 360 lei folie pentru ca nu stiam ce sa fac am platit amenda ca nu aveam cum sa platesc doar pentru viteza si am anexat copii dupa proces verbal,certificatul de conformitate pe baza cerificarii de catre R.A.R pentru folia auto,dovada pentru talon cu mentiunea celor de la R.A.R care am dat-o celor de la polie si am primit talonul,carte de identitate a autovehiculului,permis auto si buletin .Am primit o comunicare din partea judecatorie" ca am obligatia de a depune cererea de chemare in judecata,inscrisuri doveditoare,de a indica denumirea paratului,domiciliul ori sediul partilor,sa depun documentele si inscrisurile intr-un exemplar pentru instanta si cate un exemplar pentru fiecare parte cu mentiunea de a depune inscrisurile doveditoare conforme cu originalul in termen de 10 zile de la primirea comunicarii,sub sanctiunea anularii cererii".Va rog foarte mult sa ma ajutati ,trebuie sa fac cerere de chemare in judecata pentru o plangere ?daca trebuie va rog un model si pe cine chem eu in judecata?politia rutiera Buzau? am fost oprit pe DN 85 sat Limpezis ,Jud .Buzau.Si toate copiile trebuie sa ma duc la un notar public sa imi puna stampila conform cu originalul?Dar dovada am predat-o la politai Udriste ca sa pot ridica talonul ,nu mai am originalul,cum fac sa dovedesc conform cu originalul?Va rog foarte mult sa ma ajutati daca se poate cat mai urgent.Multumesc si astept respunsuri si solutii.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 11:21, 6 Octombrie 2013
Nu trebuie sa va duceti la notariat, scrieti pe acte "Conform cu originalul" si semnati.
Multumesc,daca ma puteti ajuta cu taxa de timbru ,unde o platesc in Bucuresti pentru Judecatoria Buzau sau trebuie platita in Buzau?
OUG80/2013

Art 40
(1) Taxele judiciare de timbru se platesc de debitorul taxei in numerar, prin virament sau in sistem on-line, intr-un cont distinct de venituri al bugetului local "Taxe judiciare de timbru si alte taxe de timbru”, al unitatii administrativ teritoriale in care persoana fizica are domiciliul sau resedinta ori, dupa caz, in care persoana juridica are sediul social. Costurile operatiunilor de transfer al sumelor datorate ca taxa judiciara de timbru sunt in sarcina debitorului taxei.

Taxa de timbru o puteti plati la un CEC din sectorul unde aveti domiciliul sau la administratia financiara de care apartineti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru de 20 ron la contestarea unei amenzi de circulatie? addi68 addi68 Am o actiune de contestare a unui Proces verbal de amenda pentru viteza 71 km/h in localitate, la Judecatoria Targoviste, eu fiind din Bucuresti. Mi s-a cerut ... (vezi toată discuția)
Anulare proces-verbal, amenda pentru folii neomologate marianturtoi marianturtoi in luna iulie 2011 am mers la RAR pentru a obtine un Certificat de agreare taxi pentru un autoturism care avea folii omologate pe geamuri din anul 2008 am ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat 30 de zile pentru trcere pe rosu Sorin.1986 Sorin.1986 Buna seara! Acum 1 ora mi`a fost suspendat permisul pentru 30 de zile pentru ca am trecut pe rosu. Am refuzat sa semnez procesul verbal, dar permisul a ramas ... (vezi toată discuția)