avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Incadrare eveniment - intepatura in timpul activitatii ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Incadrare eveniment - intepatura in timpul activitatii de sortare

Sortator deseuri, in timpul lucrului la banda de sortare, nu purta manusile de protectie, s-a intepat intr-un obiect ascutit (posibil ac ) .
Dupa acordarea primului ajutor a fost trimis la urgenta pt vaccinare. De la urgenta sortatorul a fost trimis epidemiolog unde i s-a recoltat o proba de sange pt analize(hepatita, etc)
Societatea a instintat ITM-ul . Lucratorul s-a intors la serviciu si asteptam rezultatele .
Ajutati-ma!!!!!!
Trebuie sa facem cercetare? comisie? asteptam rezultatele? luam masuri pt nepurtarea echip de munca(manusi) ?
Cu stima !
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:50, 9 Octombrie 2013
Medicul specialist de medicina muncii din cadrul directiei de sanatate publica va efectua o noua cercetare, va stabili cauza imbolnavirii profesionale si o va incadra ca atare.


D-voastra realizati ce ati spus/scris ?! Au fost ,,n" cazuri de copii care au fost infectati in spitale, au fost procese, s-a ajuns pana la Curtea Suprema, si ?! Nu s-a putut stabili cu certitudine imprejurarea care a dus la...Spuneti-mi si mie cum ,,va stabili" medicul ca acul care a produs infectia a fost sau n-a fost cel din halda de gunoaie ?! Eu nu va acuz pe d-voastra de nimic, eu pun si imi pun intrebari... si nu primesc raspuns, ca ce ati postat d-voastra nu-i un raspuns, e...punct
Posibilitatea expusa de dvs. intareste si mai mult prevederea legislativa conform careia se cerceteaza evenimentul produs (ca accident usor), chiar daca initial nu este declarat si accident de munca. In procesul verbal de cercetare a evenimentului se vor mentiona in detaliu imprejurarile in care s-a produs intepatura.
Prin PV de cercetare a evenimentului produs, se vor stabili si masuri obligatorii pentru angajator, dar si pentru angajat, una din acestea putand fi - anuntarea oricarui eveniment petrecut ulterior (asemantor/ similar - tot intepatura), pentru a se face analizele medicale care se impun in astfel de cazuri.
In urma prezentarii la urgenta a lucratorului intepat, cu siguranta s-au efectuat anumite analize medicale si numai dupa aceea, lucratorul a fost retrimis la locul de munca/ postul de lucru. Obligatoriu i s-au facut anumite vaccinuri preventive, pentru prevenirea unor infectii ulterioare. Nu este exclus ca obiectul intepator/ acul/ sarma/ ciobul, etc. sa fi fost si acesta verificat de catre medic, tocmai pentru a se elimina o eventuala suspiciune ulterioara. Pentru toate aceste mentiuni, se emit documente (la cererea comisiei de cercetare eveniment) care se anexeaza in original la dosarul de cercetare.
In baza acestui PV de cercetare eveniment produs, medicul specialist de medicina munca va putea sa mentioneze ulterior, cauza unei eventuale infectii care a generat boala profesionala.
Cazul cu copii infectati in spitale, din exemplul dvs., nu este tocmai potrivit pentru discutia prezenta. Daca in urma fiecarei intepaturi/ injectii din spitale, ar fi posibil sa se faca o cercetare (dar care ar putea fi motivul cercetarii, in conditiile in care in constitutie este mentionata prezumtia de nevinovatie ?!), sa zicem pentru a avea un document la indemana, la care sa ne putem referi ulterior in instanta (la nevoie), atunci cu siguranta se vor putea stabili si de catre instanta imprejurarile in care s-au produs infectiile din spitale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare echipament de protectie dorintabirta dorintabirta Bună ziua, Legislația SSM stipulează undeva concret obligativitatea prin care angajatul trebuie să semneze personal Fișa de evidență a materialelor ... (vezi toată discuția)
Q) accident usor bngabriel bngabriel Pentru un eveniment SSM (leziuni superficiale, prim ajutor si ingrijiri medicale fara incapacitate de munca), ce comunicari se fac catre ITM? Se intocmeste ... (vezi toată discuția)
Accident de traseu anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii care trebuie respectati in cazul unui accident de traseu : un angajat se afla in drum spre serviciu, iar ... (vezi toată discuția)