avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cereri banesti nejustificate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cereri banesti nejustificate

Buna ziua!
Am un salon de infrumusetare si nu stiu daca in alte domenii exista problema aceasta, dar in acest domeniu fluctuatia personalului este una din problemele cu care ma confrunt.In incercarea de a-mi forma o echipa am contactat o scoala de masaj pentru a-mi recomanda un potential angajat, am ales o persoana pe care am angajato cu sfert de norma 2ore/zi , fiind in timpul cursurilor si frecventand si aceste cursuri. Greseala, sau maidegraba neglijenta mea este ca nu am inregistrat acest contract , din neglijenta repet , era incheiat pe 2 ore si pe termen determinat 3 luni , urmand ca in acest interval sa-mi fac o idee si potentialul maseur sa-si definitiveze cursurile si sa poata fi angajat cu norma intreaga. Afland aceasta omisiune a mea angajatul a facut reclamatie la inspectoratul teritorial de munca , de unde binenteles mi-am luat amenda , dar a mers si mai departe in instanta solicitand plata unui salariu pentru 8 ore de munca pentru perioada celor 3 luni.Ca si probe a depus la dosar contractul semnat (nedeclarat) in care se specifica in mod clar ca se incheie pentru 2 ore si cu salariul pe masura orelor lucrate. Instanta poate decide plata unui salariu integral daca exista acest contract? Inainte de asta , pot invoca o anumita exceptie ? Intreb asta deoarece actiunea este formulata impotriva mea perosoana fizica , e adevarat avand calitatea de administrator al societatii , totusi ma gandesc eu ca trebuia sa-si indrepte actiunea catre societate.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:41, 11 Octombrie 2013
Daca va proba in instanta ca a muncit 8 ore/zi in loc de 2 ore/zi , atunci instanta va putea decide asa ceva.

ITM-ul in afara amenzii pentru neinregistrarea c.i.m. a mai descoperit si altceva? De exemplu, aspectul mai sus mentionat etc.
Sigur ca puteti invoca exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a dvs.
Nu , deoarece plagerea catre ITM a facuto dupa perioada de contract , insa a mai fost un alt control in perioada in care se afla in salon si persoana respectiva a scris o declaratie , cum se face la controalele ITM in care a declarat si semnat ca munceste 2 ore/zi , dealtfel se poate proba si prin catalogul de prezenta de la cursurile pe care le frecventa la vremea respectiva , ca a fost prezenta la cursuri .
Despre exceptia ... respectiva , referitoare la faptul ca-mi solicita banii mie personal ce-mi puteti spune ?
bellamar a scris:

Inainte de asta , pot invoca o anumita exceptie ? Intreb asta deoarece actiunea este formulata impotriva mea perosoana fizica , e adevarat avand calitatea de administrator al societatii , totusi ma gandesc eu ca trebuia sa-si indrepte actiunea catre societate.


Pentru situatia descrisa puteti invoca o execptie, care se numeste "exceptia lipsei calitatii procesuale pasive" a dvs.
In limbaj comun inseamna ca actiunea este gresit indreptata impotriva dvs. ca administrator, si trebuie respinsa pentru acest motiv.
Dvs., ca persoana fizica, chiar fiind administrator, nu aveti nici o legatura cu contractul incheiat intre firma si fostul salariat. Salariatul ar fi trebuit sa dea in judecata firma, nu pe administrator personal (dar asta nu e cazul sa scrieti prin proces).

Se poate angaja raspunderea solidara a societatii , dar si a administratorului. Prin urmare, chiar daca invoca acea exceptie , instanta o poate respinge.
De asemenea, reclamantul are posibilitatea sa-si modifice cererea de chemare in judecata, conform C.proc.civ.

Alte discuții în legătură

Excepția lipsei calității procesuale pasive bcfbmv bcfbmv Bună ziua, dacă reclamantul a introdus acțiune în instanță și a chemat pârâta-societatea reprezentată de un administrator (ce nu mai este ... (vezi toată discuția)
Exceptie peremtorie otto2007 otto2007 Buna seara, As avea o intrebare: Angajatorul introduce o actiune impotriva angajatului avand ca temei de drept art. 270 Codul muncii. Actiunea e completata ( ... (vezi toată discuția)
Actiune civila officemvp officemvp buna seara va solicit su o intrebare. in cazul in care instanta admite pe un capat de cerere subsecvent cererii principale exceptia lipsei calitatii ... (vezi toată discuția)