avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza contabila judiciara
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza contabila judiciara

Este adevarat ca expertul adepus raportulcu 30zileinante de termenuldejudecata,dar nu am cunoscut acest lucru pana latermenulde judecata.Precizez ca la convocarea partil;or iampus in vedere expertuluidesemnat ca solicit sa se respecte hotararea instantei,privind expertul parte si sa ma anunte cand va efectua activitatii in cadrulaceste expertize ,pentru a participa siexpertulparte ,in caz contra pentru ca nu se respecta dreptulla aparare raportul de expertiza intocmit este lovit de nulitate.
Expertu respactiv nu a tinut cont de aceasta cerere dar a depus la instanta osesizare impotriva mea acuzandu-ma ca l-am amenintat.
Pentru moduldefectuos in care a procedat ,partinitor in efectuarea experizei intentionez sa depun plangere impotriva acestui expert.

Unde trebuie sa ma adresez intai la instanta si apoila parchet.?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:55, 3 Octombrie 2013
Parerea mea este sa depuneti cerere de recuzare a expertului.
Prezentati in scris toate aceste aspecte instantei de judecata, care va analiza toate documentele pe care le are la dispozitie si va decide.
Daca expertul a depus raportul cu 30 de zile inainte de termen, aveati timp suficient sa va interesati la arhiva tribunalului, la dosarul respectiv, asupra stadiului expertizei. Eventual sa depuneti observatii la raportul de expertiza in care puteati arata (eventual cu documente) ca dupa parerea dvs., expertul a fost partinitor.
Instanta de judecata poate decide ca expertul sa refaca raportul/ expertiza si sa invite expertul parte (daca in hotararea anterioara acesta a fost acceptat de catre instanta) sa participe la expertiza.
Este dreptul dvs. sa depuneti plangere penala impotriva expertului (la parchet), dar va trebui sa dovediti cu documente, nu cu impresii, ca expertul a fost partinitor.

In mesajul dvs. de la ora 14,47 ati mentionat: "La termenul la care a fost depusa expertiza am solicitat acordarea unui termen pentru a studia expertiza, cel putin a ma consulta cu expertul parte in privinta obiectiunilor dar am fost refuzat de instanta care a si judecat cauza, si a dat o solutie nefavorabila."
In mod normal nu trebuia sa deschideti o alta discutie, ci sa continuati la prima discutie. Cand aveti ceva de completat, nu trebuie sa deschideti o alta discutie, cu acelasi subiect.
Banuiesc ca instanta a decis cunoscand toate argumente prezentate de dvs.
La discutia precedenta, v-am sfatuit sa faceti recurs. Dupa parerea mea este cea mai buna solutie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertizã greºitã. posibilitate refacere expertizã. luciana468 luciana468 Cum pot recupera banii de la expertul pe care l-am angajat în proces şi a favorizat prin raport pe pârât, modificând datele din tabelul parcelar emis de ... (vezi toată discuția)
Plangere penala expert ela30 ela30 Buna ziua, Daca instanta a respins obiectiunile formulate de una din parti,aceasta poate face plangere penala impotriva expertului? Expertul cum se poate ... (vezi toată discuția)
Decizia de a reface o expertiza dogarudobra dogarudobra in 2006 s a facut o expertiza topo, in 2010 instanta de control constata ca planul parcelar atasat la expertiza aceasta nu corespunde cu planul parcelar depus ... (vezi toată discuția)