avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Clarificare termeni juridici
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Clarificare termeni juridici

Care este diferenta intre Plangere Penala si Plangere Prealabila? In trecut Plangerea Prealabila era denumita Plangere Penala?

Sunt infractiuni pentru care legea prevede necesara plangerea prealabila a persoanei vatamate pentru punerea în mişcare a acţiunii penale, iar aceasta trebuie să fie introdusă în termen de 2 luni din ziua în care persoana vătămată a ştiut cine este făptuitorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintare Sandy11 Sandy11 Buna ziua am colaborat cu politia si cu ajutorul meu au inchis 2 traficati de droguri care dupa o luna au iesit. Am primit amenintari de la prietenii acestora ... (vezi toată discuția)
Termen plangere penala abandon RAMOnaBC RAMOnaBC buna ziua ,as vrea sa vad si eu acea lege care spune ca trebuie sa depun plangere penala p-entru neplata pensiei alimentare in termen de 2 luni de la neplata ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor dragos19 dragos19 acum 3 ani am fost dat an judecata pentru divort fara sa stiu mi sa stabilit o pensie alimentara de 200 ron. fosta sotie a zis ca a renuntat la actiune iar in ... (vezi toată discuția)