avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... am nevoie de ajutor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

am nevoie de ajutor

acum 3 ani am fost dat an judecata pentru divort fara sa stiu mi sa stabilit o pensie alimentara de 200 ron. fosta sotie a zis ca a renuntat la actiune iar in august 2012 a parasit locuinta spunandumi ca de fap santem divortati de 3 ani .tot acest timp eu miam tinut copilu la liceu si o antretinem si pe ia ia nu lucra imediat dupa ce obtinuse pensia alimentara.copilul fimd tinut exlusiv demine fara niciun ajutor din partea ei Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac sa-mi plateasca pentru copil si sa-mi recuperz bani retinuti nejustificat va multumesc
Ati stiut ca sunteti in divort ? V-ati prezentat in instanta pentru a va sustine punctul de vedere printr-o cerere reconventionala ? Copilul a stat cu fosta sotie sau cu dvs ?
Art 305 Cod penal incrimineaza infractiunea de abandon de familie.
Pentru aceasta infractiune , actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate iar impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

Aceasta plangere trebuia depusa in termen de doua luni de la data la care persoana vatamata a stiut cine este faptuitorul.

Conform Art. 279: Organele carora li se adreseaza plangerea
(1) Punerea in miscare a actiunii penale se face numai la plangerea prealabila a persoanei vatamate, in cazul infractiunilor pentru care legea prevede ca este necesara astfel de plangere.Art. 284: Termenul de introducere a plangerii
(1) In cazul infractiunilor pentru care legea prevede ca este necesara o plangere prealabila, aceasta trebuie sa fie introdusa in termen de 2 luni din ziua in care persoana vatamata a stiut cine este faptuitorul.

Succes.

De cand vi se retine pensie ? Daca a dat divort inca de acum 3 ani, nu de atunci vi se retine ? Nu ati fost citat la divort sau nu aveti adresa in buletin unde locuiti efectiv ?
Cati ani are copilul, mai e minor ? Copilul mai locuieste cu dvs sau a plecat cu mama ?
Nu pricep ce anume vreti sa recuperati pentru copil?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen plangere penala abandon RAMOnaBC RAMOnaBC buna ziua ,as vrea sa vad si eu acea lege care spune ca trebuie sa depun plangere penala p-entru neplata pensiei alimentare in termen de 2 luni de la neplata ... (vezi toată discuția)
Recuperare pensie alimentara neplatita Flori74 Flori74 Buna ziua! fostul sot nu mi-a mai platit pensie alimentara la copil de sase ani,va rog sa imi spuneti care sunt pasii care se urmeaza ptr a recupera ... (vezi toată discuția)
Clarificare termeni juridici Paulstudentul Paulstudentul Care este diferenta intre Plangere Penala si Plangere Prealabila? In trecut Plangerea Prealabila era denumita Plangere Penala? (vezi toată discuția)