acum 3 ani am fost dat an judecata pentru divort fara sa stiu mi sa stabilit o pensie alimentara de 200 ron. fosta sotie a zis ca a renuntat la actiune iar in august 2012 a parasit locuinta spunandumi ca de fap santem divortati de 3 ani .tot acest timp eu miam tinut copilu la liceu si o antretinem si pe ia ia nu lucra imediat dupa ce obtinuse pensia alimentara.copilul fimd tinut exlusiv demine fara niciun ajutor din partea ei Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac sa-mi plateasca pentru copil si sa-mi recuperz bani retinuti nejustificat va multumesc
Ati stiut ca sunteti in divort ? V-ati prezentat in instanta pentru a va sustine punctul de vedere printr-o cerere reconventionala ? Copilul a stat cu fosta sotie sau cu dvs ?
Art 305 Cod penal incrimineaza infractiunea de abandon de familie.
Pentru aceasta infractiune , actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate iar impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Aceasta plangere trebuia depusa in termen de doua luni de la data la care persoana vatamata a stiut cine este faptuitorul.
Conform Art. 279: Organele carora li se adreseaza plangerea
(1) Punerea in miscare a actiunii penale se face numai la plangerea prealabila a persoanei vatamate, in cazul infractiunilor pentru care legea prevede ca este necesara astfel de plangere.Art. 284: Termenul de introducere a plangerii
(1) In cazul infractiunilor pentru care legea prevede ca este necesara o plangere prealabila, aceasta trebuie sa fie introdusa in termen de 2 luni din ziua in care persoana vatamata a stiut cine este faptuitorul.
De cand vi se retine pensie ? Daca a dat divort inca de acum 3 ani, nu de atunci vi se retine ? Nu ati fost citat la divort sau nu aveti adresa in buletin unde locuiti efectiv ?
Cati ani are copilul, mai e minor ? Copilul mai locuieste cu dvs sau a plecat cu mama ?