avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil si contract de inchiriere
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil si contract de inchiriere

Buna ziua, o informatie referitoare la suspendarea indemnizatiei pt crestere copil:
Impreuna cu sotul meu detinem un imobil (dobandit in timpul casatoriei), pe care l-am inchiriat unei firme, pe baza de Contract de inchiriere, inregistrat la Finante. La momentul inregistrarii contractului, cei de la finante ne-au pus sa inregistram si pe numele meu si pe al sotului (in procent de 50% din suma de chirie, pe fiecare) declaratie 220, aferenta veniturilor din cedarea bunurilor. In contractul de inchiriere incheiat suntem mentionati ambii (si eu si sotul) deoarece asa este mentionat si in contractul de vanzare cumparare a imobilului.
Prima intrebarea este: Aceste venituri din chirii constituie motiv de suspendare a indemnizatiei de crestere copil??
Se poate inregistra la finante contractul de inchiriere doar pe numele sotului, chiar daca eu sunt coproprietar? Este obligatoriu ca pe contrcatul de inchiriere sa apar si eu??
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:00, 5 Septembrie 2016
Buna ziua,
Dupa modificarile intrate in vigoare la 1 iulie 2016, mai este valabil faptul ca se pot obtine venituri din chirii pe perioada cat mama primeste indemnizatia de crestere copil ?
Da, mai este in vigoare acest aspect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil stoicadanielapia stoicadanielapia Buna ziua , Sunt insarcinata in 3 luni . In momentul de fata sunt angajata de circa un an la un magazine unde castig undeva la 1500 ron . Pe langa acest ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului bumburica bumburica Buna ziua! As avea nevoie de ajutor deoarece intampin o problema. In perioada celor 12 luni anterioare nasterii am realizat pe langa veniturile din salarii ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului mikey33 mikey33 Asi dori sa stiu care alte venituri mai sunt luate in calcul pentru a beneficia de indemnizatia de crestere a copilului.De exemplu venitul din dividente sau ... (vezi toată discuția)