avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum pot obtine custodia copilului meu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum pot obtine custodia copilului meu

Cel mai recent răspuns: bcfbmv , utilizator 18:12, 25 Martie 2009
Cred ca ar trebui sa incepeti prin a explica care e situatia dvs. la acest moment.
Buna ziua
Eu sunt despartit de sotia mea de 2 ani (fara sa stim). A depus ea acum 2 ani cererea de divort, ne-am prezentat si am spus ca-i nepotrivire de caracter . Ne-a chemat la alt termen si atunci am spus ca renuntam sa ne mai despartim, dar, nu am retras dosarul de pe rol. Acum am aflat ca s-a dat sentinta de divort si noi suntem de atunci divortati fara sa stim. In tot acest timp noi am locuit inpreuna, cu bune si rele. Acum fosta sotia a inaintat din nou cerere de divort. La inceput acum 2 ani nu am avut avocat, deci nu am stiut nimic de divort. Acum avocata mea mi-a spus ca sun holtei de multi ani si (permiteti-mi gluma amara) am trait in concubinaj cu fosta. Ce ciudata e viata!
Ar mai fi foarte multe de spus, dar nu vreau sa va plictisesc. Daca poate sa-mi spuna cineva cum se face in cazul copilului, cand acesta are deja 12 ani. oare judecatorul va lua in considerare si dorinta copilului? Caci fata sub nici o forma nu vrea cu mama. Oare daca cer o expertiza psihiatrica pentru el , e bine? Dar daca cer si pentru fosta sotie expertiza prin care sa se arate ca ea e nestatornica, (sa nu spun labila) - ba divorteaza, ba nu, ba ma primeste, ba nu, acum ne vorbin si dupa 2 min. sare cu cearta la mine? si ar fi multe...
Oricum daca ma poate sfatui cineva ii multumesc anticipat.
E cel putin ciudat sa afirmati ca nu ati stiut ca s-a pronunta divortul, de vreme ce a acea hotarire a fost, in mod cert comunicata ambilor soti. Dar, daca asa s-a intimplat, nu mai aveti ce face, sinteti divortati si gata.
In ce priveste incredintarea copilului, aceasta va fi intrebata avind 12 ani si coroborat si cu celelalte probe care se vor administra, instanta va tine cont de optiunea copilului. Pentru ce sa cereti expertizarea psihgologica a copilului ? In ce priveste capacitatea mamei de a asigura cresterea si educarea minorei ( in cazul in care solicita sa-i fie incredintata) puteti folosi orice mijlloace de proba, daca doriti sa dovediti ca nu va putea asigura un mediu propice pentreu copil. In atare situatii, instantele apreciaza intotdeauna care situatie este in interesul minorului, care primeaza.
Divort cu un copil fara martori, nimic? Mai... :(

Trebuie vazut dosarul, la fel pentru incredintare, studiat cazul, ca nu stim ce atuuri are fiecare, vazuta cererea sotiei etc.
Eu cred ca avocatul sotiei a stiut tot timpul ca noi suntem divortati, dar nu i-a spus ei pentru a o stoarce de bani (nu vreau sa se inteleaga ca toti avocatii fac la fel, dar si avocata mea a spus ca poate asa procedeaza acesta ). De ce spun asta, pentru ca acum cand a spus ca da din nou divort, el (avocatul ei), la inceput nu i-a spus ca deja suntem divortati, ci ulterior ce a aflat si avocata mea de situatie . Iar acum normal ca nu-i mai da inapoi onorariul de divort. Si pentru partaj i-a luat bani si doar asta va urma in instanta.
Iar avocatul ei i-a zis ca vor castiga tot, ca imi va lau tot si casa si masina si fata.

Data post: Joi, 26 Martie 2009, 17:18
Subiect: RE: cum pot obtine custodia copilului meu

Din cauza certurilor la care asista si fata noastra, am decis sa parasesc doniciliul si sa ma mut la mama mea. Am facut rau? Oricum fosta mi-a spus clar ca ea castiga casa si fata. Acum eu cred ca fata ma va urma si va sta cu mine pana la partaj. Ca oricum cu mama-sa nu sta! Deci eu zic ca am facut bine , nu? Ca sa nu o bat pe nevasta si sa nu fac circ in casa,pentru ca ma provoaca, am plecat si sincer, nu o fortez pe fata, dar ea va sta cu mine..
Ultima modificare: Vineri, 27 Martie 2009
Liliana Gradinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil nascut in afara casatoriei recunoscut de tata maridana2008 maridana2008 buna ziua ... ... ma confrunt cu o situatie mai speciala , sotul meu a avut o relatie in afara casatoriei cu o domnisoara , relatie din care a rezultat un ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitatii (multumim anticipat) tavipanciu tavipanciu buna seara.avem si noi o problema.dupa cum spune titlul , avem un copil (nascut in timpul casatoriei sotiei) si nu stim exact cum sa procedam pas-cu-pas pentru ... (vezi toată discuția)
Cum poate tatalsa obtina custodia copilului? Bbk Bbk Buna ziua! As dori sa ma ajutati daca se poate cu cateva raspunsuri privind un caz un pic dificil din punctul meu de vedere. Cunosc un ... (vezi toată discuția)