avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuz prelungire contrac de munca pe perioada ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuz prelungire contrac de munca pe perioada determinata

...am fost angajat al unei firme de distributie, pe o perioada determinata de 3 luni; inca de la semnarea contractului am fost instiintat ca asa se procedeaza, se semneaza la fiecare 3 luni; am fost angajat pe un post vacant si indispensabil, in mod normal n-ar fi trebuit a fi o problema prelungirea; ; cu doua zile inainte de expirarea contractului mi s-a adus la cunostinta ca nu mi se mai prelungeste din tot felul de motive aberante; mai rau e ca deja aveau omul pregatit de angajare; conform legii pentru a incheia acest tip de contract angajatorul ar trebui sa respecte niste reguli; intrebarea este : poti sa lasi un om pe drum la fiecare 3 luni fara un motiv bine intemeiat, un om fara abateri, penalizari sau mustrari de serviciu? poti face acest lucru cu un om care n-a beneficiat de sanse egale fata de ceilalti angajati permanenti( atunci cand unul sau mai multi angajati dintre acestia aduc prejudicii societatii, si li se permit continuarea activitatii) ? Asi dori sa stiu care este procedura pe care o pot urma daca eu ma stiu ca am fost corect fata de firma, iar inlocuirea mea a fost doar din alte motive ?
Ultima modificare: Joi, 3 Octombrie 2013
octavianis, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:49, 3 Octombrie 2013
Codul muncii. Art. 56. — (1) Contractul individual de muncă existent încetează de drept:
i) la data expirării termenului contractului individual de muncă încheiat pe durată determinată;

Nu aveti ce sa faceti. Poate nu au fost multumiti de dvoastra. Adresati o solicitare in scris, sa va raspunda de ce nu va prelungesc /definitiveaza contractul.
Angajatorul nu are nicio astfel de obligatie de a va prelungi durata c.i.m. Chiar daca ii solicitati in scris asa ceva, exista posibilitatea sa nu va raspunda.

Este unul din dezavantajele incheierii unui astfel de c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De cate ori poate intocmi angajatorul, contractul de munca pe o perioada determinata? ce dezavantaje are angajatul la acest tip de contract? larafabian larafabian Care sunt dezavantajele angajatilor, cu contract de munca pe o perioada determinata?....si cu multe acte aditionale de prelungire? ma refer la forma,durata ... (vezi toată discuția)
Intrebare demisie DrThrax2010 DrThrax2010 daca eu am semnat un act aditional de prelungire de 3 luni .. si nu am nici un act la mine .. pot sa plec fara preaviz ?? (vezi toată discuția)
Contract pe durata determinata nelagrepolis nelagrepolis -o persoana, angajata pe durata determinata ,incepand cu data de 15.11.2010 ( 6 luni ), i se prelungeste contractul pe inca 3 luni .Intervine o a treia ... (vezi toată discuția)