avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu fara sporuri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu fara sporuri

Buna ziua
Lucrez in cadrul unei primarii Administrator IT, sunt angajata din 12 Iulie 2007 pe o perioada nedeterminata.
Angajarea s-a facut in urma unui concurs, iar pe o perioada de 3 ani toate cheltuielile care survin in cadrul proiectului, sunt suportate de initiatorii proiectului. In contractul dintre primarie si MCTI, primaria se obliga sa plateasca salariul angajatilor.Din cauza crizei acesta a decis sa restructureze din posturi si a inceput cu acest proiect.
Dupa ce am sunat la cei din MCTI care l-au sunat si i-au spus ca incalca o hotarire de consiliu, cit si contractul primarul a revenit asupra deciziei dar ne-a spus ca ne mai tine doar cu jumatate de norma si fara sporuri.
Intrebarea mea este e legal ce face? Are voie sa treaca de la norma intreaga la jumatate de norma?
Cel mai recent răspuns: Magdutza007 , utilizator 14:46, 27 Martie 2009
Imi pare rau ca sunteti pusa intr-o situatie jenanta, dar problema este oarecum dificila.
Insa pentru a va da un raaspuns ar trebui stiut cu certitudine daca sunteti angajata ca personal contractual ori ca functionar public.
Ce se spune exact in hotararea consiliului local, i in contractul de grant semnat cu finantatorul, precum si in conventia de colaborare intre MCTI si Primarie.
In principiu, nu este posibila, oricum, fara respectarea prevedrilor legale, reducerea normei d-voastra de munca.
Aceasta trecere de la norma intreaga la jumatate de norma, se face in anumite conditii de fapt si de drept.
Buna ziua
Am uitat sa mentionez că sunt angajat ca personal contractual, iar vechime nu am decit 1 an si 8 luni eu fiind angajata odata cu aparitia acestui proiect. Este un proiect finantat de Banca Mondiala în colaborare cu MCSI. Primariile care au fost acceptate în acest proiect, au primit toate echipamentele gratis pe o perioada de 3 ani, cu conditia ca acestea sa asigure angajatilor proiectului salariu(2 angajati).Era una din cerintele din Ghidul Solicitantului pentru a putea primi acest proiect,cerinta acceptata de vechiul primar si deci aprobata si de consiliul local de atunci.
Va multumesc
In aceste conditii pot sa va spun ca Primarul incalca grav prevedrile HCL-ului prin care se aproba participarea la acest proiect, contractul de finantare incheiat cu Banca Mondiala in colaborare cu MCSI, dispozitiile din Ghidul Solicitantului.
Oricum ar fi, ar trebui sa faceti opozitie dispozitiei de reducere a normei de lucru si de reducerel a salariului d-voastra. proportional cu timpul de lucru, intrucat actualul Primar este tinut sa respecte actele cu caracter normativ in vigoare emise de fostul Consiliu Local, precum si celelalte acte juridice care-si produc inca efectele semnate de catre fostul Primar.
Daca totusi se emite o dispozitie in defavoarea d-voastra., nu va ramane decat sa o atacati in instanta, urmand procedura conteciosului administrativ, numai sub indrumarea unui jurist.
Va urez succes!
Mersi mult:)
O zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere Paiu Elena Paiu Elena Buna ziua Numele meu este Mihaela si am nevoie de ajutor Lucrez din 2007 ca personal contractual la o primarie.Am fost angajata prin concurs iar postul pe ... (vezi toată discuția)
Fonduri de la stat pentru sustinerea ong-urilor James_Hetfield James_Hetfield Buna ziua, V-as ruga sa ma lamuriti daca un ONG pentru protectia animalelor poate primi subventii de la stat, si daca da, care ar fi conditiile de ... (vezi toată discuția)
Societate infiintata prin reorganizare serviciu public florentina75 florentina75 Buna ziua!la nivelul comunei noastre functioneaza serviciul de apa si canal in subordinea consiliului local . Acest serviciu se reorganizeaza si se ... (vezi toată discuția)