avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1159 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere

Buna ziua
Numele meu este Mihaela si am nevoie de ajutor
Lucrez din 2007 ca personal contractual la o primarie.Am fost angajata prin concurs iar postul pe care am fost angajata face parte dintr-un proiect obtinut de primarie proiect sustinut de Banca mondiala in colaborare cu Guvernul Romaniei.Conform contractului de comodat intre minister si primarie toate echipamentele si infrastructura au fost sunt gratuite ptr primarie pe perioada2007-2010.Primaria se angaja ca pe aceasta perioadasa asigure din bugetul propiu fondurile necesare acoperirii cheltuielilor necesare functionarii continue si optime a RECL.In caz de incetare a activitatii inainte de terminarea contractului era obligata sa restituie in stare buna toate echipamentele.
In 2009 din cauza banilor domnul primar a hotarit sa inchida PAPI (punct acces public la Informatie).In urma demersurilor facute de mine la minister nu am fost data afara dar am fost lasata cu jumatate de norma 6 luni .M-i s-au luat atunci si toate sporurile.Anul acesta este aceeasi problema doar ca de data asta m-i se desfiinteaza postul deci sunt data in somaj desi contractul nu s-a incheiat.
INTREBAREA este pot sa dau primaria in judecata, am vreo sansa sa recuperez banii din urma ?
Am dreptul la un salariu compensatoriu? caci secretara spune ca nu
Cine plateste avocatul fiind litigiu de munca?
Ce sanse am?
Mentionez ca din cei 7 care erau pe lista de disponibilizati acum am ramas singura? la ceilalti li s-a gasit o solutie au ramas cu jumatate de norma.Diponibilizarea se face din motive ce nu tin de persoana angajatului.
Cel mai recent răspuns: Paiu Elena , utilizator 08:49, 1 Martie 2010
In ce baza s-a facut atunci reducerea normei de lucru? Ati semnat vreun act aditional? Daca da, atunci nu puteti recupera diferenta de bani pe acea perioada. Si aceasta pt ca acel act aditional reprezinta vointa ambelor parti. Deci, daca ati semnat inseamna ca ati fost de acord.

Aveti dreptul la 1 salariu compensatoriu.

In cazul unui litigiu de munca dvs va veti plati avocatul si, daca veti castiga, va veti recupera cheltuielile de judecata - adica plata avocat + alte cheltuieli - de la fostul angajator. Dar asta numai daca castigati.

Buna ziua.

Nu nu am semnat nimic, primarul a spus ca a anuntat ministerul de situatie si ca asa au convenit ei. Doar ni s-a adus la cunostinta si timp de 6 luni am stat cu jumatate de norma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz plata salariu compensatoriu si plata zile de concediu neefectuate macovei adina macovei adina Buna ziua, Angajatorul refuza sa imi plateasca salariu compensatoriu si zilele de concediu neefectuate.Am facut sesizare la ITM, au fost in control iar ... (vezi toată discuția)
Salariu fara sporuri Paiu Elena Paiu Elena Buna ziua Lucrez in cadrul unei primarii Administrator IT, sunt angajata din 12 Iulie 2007 pe o perioada nedeterminata. Angajarea s-a facut in urma unui ... (vezi toată discuția)
Concediere!!! iama iama Buna ziua! Am primit un e-mail de la angajator prin care spune ca toti cei care(3 persoane) nu vor semna contact (lucram in vanzari) pana pe data de 15 mai ... (vezi toată discuția)